Çocukların camiye kazandırılması için cami-çocuk buluşması düzenlenecek

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde faaliyet gösteren Tavşanlı Hayırlı Hizmetler Vakfı her ay bir camiyi ziyaret ederek...

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde faaliyet gösteren Tavşanlı Hayırlı Hizmetler Vakfı her ay bir camiyi ziyaret ederek cami-çocuk buluşması düzenleyecek.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Tavşanlı Arifağa Camii’nde öğle namazı öncesinde düzenlenen ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Tavşanlı Hayırlı Hizmetler Vakfı Başkanı Arif Kulluk, "Diyanet İşleri Başkanlığı köklü bir değişime gitti. Yeni yapılanmada çocukların camilere kazandırılması için değişik etkinlikler düzenliyor. Bu projeye destek vermek için Ramazan ayında ve bayramda değişik etkinlikler düzenledik. Şimdi ise çocuk-cami buluşması adı altında ayda bir gün bir camide buluşmayı hedefliyoruz. Ayrıca gezdiğimiz camilerde camiye gelen çocukları değişik hediyeler vermeyi hedefliyoruz." dedi.
Camiye gelen çocukların davranışlarına kızılmaması ve tebessüm gösterilmesini isteyen Kulluk, "Dedelerimiz bizlere camiye geldiğimizde yanında getirdiği şekerleri ikram ederdi. Şimdi en azından bir şey verilmese bile bir tebessüm gösterilmesi, homurdanma olmaması gerekli. Eğer camilerde yaş ortalamasını düşürmek istiyorsak onlara şefkatle yaklaşmalıyız." şeklinde konuştu.
Öğle namazıyla devam eden etkinlik helvalı şeker ve kitap dağıtılmasıyla son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz