Çocukların Hayal Gücünü Geliştiren Kitaplar

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, çocukların hayal gücüne ve zihinsel gelişimine katkıda bulunan kitaplar yayınlamaya devam ediyor.

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, çocukların hayal gücüne ve zihinsel gelişimine katkıda bulunan kitaplar yayınlamaya devam ediyor.

"Antik Dünya Hakkında Bilinmesi Gereken 500 Şey”

Aztekler'in futbol maçı yaptıklarını ve kaybeden takımın oyuncularını tanrılara kurban ettiklerini biliyor muydunuz? Veya kaç Mısır firavununun adının Ramses olduğunu? Ya da Antik Yunan Olimpiyat Oyunları'nda hangi spor müsabakalarının yapıldığını? Bu kitap Antik Dünya'daki insanlar, yerler ve nesneler hakkında 500 acayip gerçeği renkli ve eğlenceli bir şekilde sunuyor.

Reklam
Reklam

"Charles Darwin”

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, doğumunun 200. yılında evrim teorisinin babasını çocuklarla buluşturuyor. Charles Darwin 150 yıl önce evrim kuramını yayımladığında, büyük bir heyecan uyandırdı ve önemli tartışmalara neden oldu. Bu yapıtıyla dünyaya bakışımızı değiştirdi. Darwin bu düşüncesini nasıl geliştirmişti? Kuramını nasıl oluşturmuştu? Katrin Hahemann'ın kaleme aldığı ve Uwe Mayer'in çizimleri ile renklendirdiği "Charles Darwin” kitabı evrim teorisinin babası Charles Darwin'i renkli ve öğretici bir anlatım tarzı ile 8-16 yaş arası çocuklarla tanıştırıyor.

John Howe'dan "Kayıp Dünyalar”

Dünya büyük bir yer ve geçmişi çok daha büyük... Bu büyük geçmiş bir sürü kayıp dünyalarla dolu... Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, çocuklar için bu dünyaların kapısını aralıyor. Yüzüklerin Efendisi ve diğer Tolkien eserlerinin ünlü illüstratörü John Howe, "Kayıp Dünyalar” kitabında unutulmuş diyarları tekrar keşfetmek için tarihin sırlarını araştırıyor.

"Leonardo da Vinci”

Çocuk kitapları alanında birçok ödül sahibi Steve Augarde'nin kaleme aldığı "Leonardo da Vinci” evrensel dahiyi çocuklara bir çocuğun gözünden anlatıyor.

Reklam
Reklam