Çocukların İlk Mask Deneyimi

İzmir Mask Müzesi’nde 10-13 yaş arası çocuklar, kolaj mask yapım atölyesine katılarak ilginç bir etkinlikle...

İzmir Mask Müzesi’nde 10-13 yaş arası çocuklar, kolaj mask yapım atölyesine katılarak ilginç bir etkinlikle yeteneklerini sergiledi. Heykeltıraş Nursel Nur eğitmenliğinde kumaş parçalarıyla üç boyutlu mask çalışması yapan minikler, birbirinden ilginç ve farklı çalışmalara imza attı. Nur, "Varolan bir maskın üzerine basma, pazen, keçe gibi daha çok geleneksel kumaşlar kullanarak son derece renkli ve eğlenceli bir çalışma yaptık. Hayatlarında ilk kez mask çalışmasına katılan çocuklar da bu etkinlikten büyük keyif aldı. Bu maskları evlerinin, odalarının bir köşesinde sergileyebilecekler” dedi.

Reklam
Reklam

Konak Belediyesi Gültepe Semt Merkezi kursiyerlerinin çocuklarının katıldığı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten İzmir Mask Müzesi Koordinatörü Serpil Birsin, bu tür çalışmaların önümüzdeki haftalarda da süreceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: