Çocukların piton yalanı!

Mersin'de, bir grup çocuk 5 metrelik dev piton yılanını 'biz öldürdük' diye ortalığı ayağa kaldırdı.

Çocukların yılan yalanı, gazetecilerin yakındaki sirk yönetimi ile görüşmesiyle kısa sürede ortaya çıktı.

[

****](http://video.mynet.com/habervideo/Cocuklarin-piton-yalani/460259/)

Aydınlıkevler Mahallesi Okan Merzeci Bulvarı üzerinde bir grup çocuk, ellerinde 5 metre uzunluğundaki dev piton yılanını sokak arasında dolaştırarak, "Yılan öldürdük" diye ortalığı ayağa kaldırdı. Yılanı gören vatandaşlar da gazetecileri arayalarak haber yapılmasını istedi.

Reklam
Reklam

Olay yerine giden gazeteciler, yolda cansız vaziyette yatan dev piton yılanı ile karşılaşınca şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yılanın başında objektiflere gururla poz veren çocuklar, yılanı yuvasından çıktığı sırada bışana taş vurarak öldürdüklerini ileri sürdüler. Gazetecilerin 'Hiç korkmadınız mı?" şeklindeki sorusuna, "Neden korkalım ki, böyle çok yılan öldürdük. Bu büyüklükte böyle çok yılan var buralarda. Yavruları bile var bunların" şeklinde cevap vererek, yalanlarına devam ettiler. Çocuklar daha sonra, yılanın yuvası olduğunu iddia ettikleri çukuru da gösterdiler.

Çocukların yılan hikayesini dinleyen gazeteciler, bu bölgede 'piton yılanı' olmayacağını bildiklerinden işin aslını öğrenmek için çevrede araştırma yaptı. Kısa süre sonra da işin aslı anlaşıldı. Piton yılanının, aynı bölgede gösteri yapan Orta Asya Türk Sirki'ne ait olduğu ortaya çıktı. Kayıp yılanları bulunup bulunmadığı sorulan sirk yöneticileri, "Kayıp değil ama ölü yılanımız var. Onu da bu sabah ilerdeki boş araziye gömdük" dedi. Böylece çocukların yılan yalanı da kısa sürede ortaya çıkmış oldu.

Reklam
Reklam