Çocukların renkli genel kurulu

Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kent Konseyi Çocuk Meclisi 2. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi.

Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı ve Yürütme Kurulu üyelerinin seçimi için Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa yoğun bir ilgi gösterildi. Malatya merkez ilköğretim okulları, , çıraklık okulları, engelli okulları temsilcilerinden oluşan Çocuk Meclisi Genel Kurulunda başkan adayları arasında çekişmeli bir mücadele yaşandı. Kent Konseyi Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu üyelerinden Gizem Mumcu Çocuk Meclisi hakkında bilgi verdi. Malatya Çocuk Meclisinin yapmış olduğu etkinliklerden bahseden Mumcu, “Bizle Kent Konseyi aracılığı ile seçme, seçilme, sorumluluk, birlikte karar alma gibi demokrasinin temel taşlarını hayatımıza indirgeyerek hem öğreniyor, hem de öğretiyoruz. Bu bağlamda bugüne kadar yapmış olduğumuz etkinliklerde bizlerden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır’a, çocukların her zaman en doğruyu söylediğine inanan Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım’a ve Konsey sekreteryasına çok teşekkür ediyoruz” dedi. Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününe değinerek, “Bizim için her gün çocuklar günü aslında. Çünkü yerkürede sizlerden daha kıymetli hiçbir varlık yoktur” dedi. Çocukların kalplerinin çok temiz olduğunu ve kirlenmediğinin altını çizen Yıldırım, “ Çocuklar gerçekten Kral çıplak diyebilen kişilerdir” dedi.

Reklam
Reklam

Kent Konseyi Çocuk Meclisi çatısı altında çocuklar ile birlikte etkinlik yapmanın çok önemli olduğunu belirten Yıldırım, seçilecek olan Çocuk Meclisi Başkanı ve Yürütme Kurulu üyelerinin Malatyada ki çocuklar için çok büyük çalışmalara yapacağını inandığını söyledi. Divan teşekkülünün ardında Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanlığı için adaylar kendilerini tanıttıktan sonra projelerini de genel kurula anlattılar. Siyasilere taş çıkartan çocuklar yapmış oldukları konuşmalar ve yapmayı düşündükleri projeler ile salondan büyük alkış aldılar.

“ORTAK AKILI ESAS ALACAĞIM”

Topsöğüt Hürriyet Ortaokulundan Muhammed Uzan projelerinden bahsederek “ Kitap okumaya yönelik ciddi çalışmalarım olacaktır” dedi. 91.000 Dev Öğrenci Ortaokulundan Mehmet Emin Ertaş demokrasi kültürünü en detaylı bir şekilde şekilde ele alacağını belirtirken, Ziya Gökalp İlköğretim Okulundan Sena Pelitoğlu okullardaki faaliyetleri arttırıcı çalışmalar yapacağını belirtti. Topsöğüt İlköğretim Okulundan Şeyda Karadağ, Malatya da çocuklara yönelik değerler eğitimi alanında projeler yapacağını söylerken, Derme İlköğretim Okulundan Şule Kaya, “Çalışmalarımda ortak akılı esas alacağıma söz veriyorum” dedi. Ahmet Parlak Ortaokulundan Turgay Orman, Malatyalı çocuklar için elinden gelen her şeyi yapacağının altını çizdi.

Reklam
Reklam

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARIN GÖZ GÖRE GÖRE ÖLDÜRÜLMESİ İÇİMİ ACITIYOR

Abdulkadir Eriş İlköğretim Okulundan Zeynep Özdemir “ Malatyalı çocukların sesi olmak için buradayım.Farklı bir konuya da değinmek istiyorum. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü’nde Filistinli çocukların gözgöre göre öldürülmesi içimi acıtıyor. Yapılanları şiddetle kınıyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Zeynep Özdemir almış aldığı 56 oy ile Çocuk Meclisi Başkanı oldu. Muhammed Uzan Başkan Yardımcısı olurken, Mehmet Emin Ertaş, Sena Pelitoğlu, Şeyda Karadağ, Tugay Orman, Şule Kaya, Zeynep Betül Dursun, Fırat Fırat, Nida Karadağ, Azra Canpolat yürütme kurulu üyeleri olarak seçildiler. Programın sonunda yeni meclis başkanı ve yürütme kurulu üyeleri sahneye çıkarak birlik ve beraberlik içinde çalışmalar yapacaklarına yönelik mesajlar verdiler. Haber Merkezi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: