Çocukların Sosyal Gelişim Projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nce yürütülen...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nce yürütülen 'Çocukların Sosyal Gelimi Projesi' sürüyor.

Proje kapsamında, ÇOGEM'e kayıtlı çocuklarla Akdeniz ve Toroslar ilçesinde sosyal ve ekonomik yoksulluk altındaki çocukların sosyal gelişimlerini sağlamak amacıyla piknik, gezi ve spor faaliyetleri yapılıyor. Farklı mahallelerden arkadaş gruplarının bir birleriyle kaynaşmalarının sağlandığı proje çerçevesinde, okula devam eden veya edemeyen çocuklara sosyal ve ekonomik destek sağlanırken, okul ihtiyacı olan çocuklara yardım ediliyor.

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, çocukların her birinin solmayan bir çiçek olduğunu belirterek, "Bu proje çocuklarımıza verilen değerin göstergesinden biridir. Proje ile çocukların geleceğini kazanmak ve sağlıklı bireyler olarak eğitimlerini tamamlamak amacıyla farklı semtlerden çocuklarımızı bir araya getiriyoruz. 15 ila 30 kişilik çocuk gruplarımızla birlikte hem gezi hem piknik yapıp onlarla birebir sohbet etme fırsatı buluyoruz. Onların beklentilerini dinleyerek çözüm önerileri getiriyoruz" dedi.

Bulut, proje süresince çocuklara 'dışlanmama, psikolojik destek kazanma, sağlık hizmeti, fiziksel korunma, öfke yönetimi, problem çözme, stresle baş etme, stres yönetimi, ilişkileri geliştirme, akran eğitimleri, sosyal yaşam becerileri, kişilerarası ilişkileri geliştirmek, kendine güven ve sorumluluk alabilme' konularında eğitim verildiğini de sözlerine ekledi.

ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı da 'Çocukların Sosyal Gelişimi' projesinin, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında da sürdürüleceğini, proje ile şu ana kadar 300 çocuğun eğitime katıldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: