Çocukların Su Kaybına Uğraması

Yaz aylarında çocukların sıvı kaybına uğraması sonucu önemli hastalıkların yaşanacağı uyarısı yapılarak, çocuklara özellikle hazır...

Yaz aylarında çocukların sıvı kaybına uğraması sonucu önemli hastalıkların yaşanacağı uyarısı yapılarak, çocuklara özellikle hazır meyve suları ve gazlı içecekler yerine saf su ile ayran ve limonata içirilmesi gerektiği kaydedildi.

Universal Malatya Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Arife Özer, “Yaz döneminde çocuklarda sıvı kaybı olmamalı. Sıvı kaybı çocuklarda hastalıklara yol açar. Vücut direncini düşürür. Özellikle sıvı kaybı varsa çocuklarda, bu hafif bir şekilde halsizlik, yorgunluk ve uyku hali doğurabilir. Mümkün olduğu kadar sabah saat 09.00’dan önce, akşam saat 17.00’den sonra güneşe çıkarılmalı ve sıvı kaybı takibi yapılmalı” dedi.

Reklam
Reklam

Dr. Özer, çocuğa her zaman suyun sunulması ve ihtiyacı olduğunda çocuğun su ihtiyacını gidermesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Sıvı derken, gazlı içecekler ile meyve suyu değil, saf su tüketilmeli. Çocuklara gazlı içecekler yerine, mümkün olduğu kadar ayran ve limonata tüketimi yapılmalı. Böylece hem C vitamini ve hem de kalsiyum ihtiyacı karşılanır. Özellikle saf su tüketilmeli. Yiyeceklerde bakkaldan veya marketlerdeki paket gıdalar haricinde evde yapılmış yemekler, hazır meyve suları yerine, meyvenin kendisi çocuklara yedirilmeli. Özelliklede mevsim meyvesinin tüketilmesini öneriyoruz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: