Çocuklarını Okutmak Için Engel Tanımıyor

Engin ERTÜRK/BAŞKALE (Van), (DHA)- VAN'ın Başkale İlçesi Yukarı Darıca Mahallesi'nde doğuştan iki bacağı da olmayan 65 yaşındaki Şükrü Doğan, "4 çocuğum

Engin ERTÜRK/BAŞKALE (Van), (DHA)- VAN'ın Başkale İlçesi Yukarı Darıca Mahallesi'nde doğuştan iki bacağı da olmayan 65 yaşındaki Şükrü Doğan, "4 çocuğum var. Geçimimizi sağlamak için köydeki işleri yapıyorum. Çocuklarım lise ve ortaokuldaki eğitimlerine devam ediyor. Ben elimden geldiği kadarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorum" dedi.
Doğuştan iki bacağı olmayan Şükrü Doğan, 26 yıl önce Nadiye Doğan ile evlendi. 4 çocuk sahibi olan Doğan çifti, hiçkimseye muhtaç olmadan çocuklarının tüm ihtiyaçlarını giderip, okumaları için ellerinden geleni yapıyor. Şükrü Doğan, "En büyük destekçim engelli olmama rağmen benimle evlenen eşimdir. Onun sayesinde birçok zorluğu rahatlıkla aştım. 4 çocuğum var. Geçimimizi sağlamak için köydeki işleri yapıyorum. Çocuklarım lise ve ortaokuldaki eğitimlerine devam ediyor. Ben elimden geldiği kadarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ama anadan doğma sakatlık var bende. Elimde de sakatlık var. En çok ayaklarımın olmaması etkiliyor beni. Çok şükür çocuklarıma bakabiliyorum. Bir de Allah devlete zeval vermesin. Onun verdiği maaş sayesinde çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılıyor, evime bakabiliyorum" diye konuştu.
Çocuklardan ortaokul öğrencisi 12 yaşındaki Muhammed Doğan, babalarını çok sevdiklerini söyleyerek, "Babam bana ot biçmeyi, hayvan bakmayı öğrettiği gibi, derslerimde bilmediğim şeyleri de öğretiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: