Çocuklarınızı bu videodan uzak tutun..

Mısır'da asker ve polisin gözaltındaki iki kişiye işkence yaparken çekildiği iddia edilen video, sosyal paylaşım ve yayın sitesinde yayınlandı.

Ülke genelinde tepkilere sebep olan görüntülerin, geçen hafta Dakahliya'da bir polis karakolunda çekildiği öne sürülüyor.
Görüntülerde, gözaltına alınan iki kişinin, askerler tarafından önce yarı çıplak soyulduğu, daha sonra bu kişilere boyun ve başlarından elektroşok verildiği görülüyor. Asker ve polisler tarafından dövülen kişilerin yalvardığı, ancak güvenlik güçlerinin gözaltındakilere vurmaya devam ettiği görüntülerde yer alıyor.
Kayıtta, bir subayın ''Yeter artık'' sözlerine rağmen asker ve polislerin gözaltındaki kişilere elektroşok vererek küfür etmeyi sürdürdükleri görülüyor.
Mısır'da yayımlanan Yovm El Seba Gazetesi'ne konuşan polis yetkilileri, söz konusu görüntülerin polis karakolunda değil, ordu ile polisin yaptığı ortak bir güvenlik taraması sırasında çekildiğini söyledi.
Bir başka yetkili ise video görüntüleriyle ilgili araştırma başlatılacağını kaydetti.

[Çocuklarınızı bu videodan uzak tutun..](https://www.mynet.com/videolu-haberler "Çocuklarınızı bu videodan uzak tutun..") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Çok sayıda Mısırlı, görüntünün yayınlandığı internet sitesinde, asker ve polisin halka bu şekilde davranmasına tepki gösterirken, işkencenin yasaklanmasını içeren yorumlarda bulundu.
Anahtar Kelimeler: