Çocuklarıyla Okul Sıralarında Kitap Okuyorlar

Kütahya'da, Yenidoğan İlkokulu'nda başlatılan "Ben Okuyorum. Ya Siz-" kampanyası kapsamında veliler, hafta içi her gün derslerin bitiminde çocuklarının sınıflarına girerek,

Kütahya'da, Yenidoğan İlkokulu'nda başlatılan "Ben Okuyorum. Ya Siz-" kampanyası kapsamında veliler, hafta içi her gün derslerin bitiminde çocuklarının sınıflarına girerek, bir saat kitap okuyor.

Kütahya Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, AA muhabirine, okuma eyleminin, insanın yapabileceği en erdemli davranışlardan biri olduğunu söyledi.

İnsanın kendisini anlaması ve anlamlandırmasıyla hayatı doğru algılamasının, okumaya bağlı olduğunu belirten Esen, şöyle devam etti:

"Milli Eğitim Müdürlüğü olarak il genelindeki tüm okullarda öğrencilerimizde okuma bilinci oluşturmak ve onlara okuma alışkanlığı kazandırmak için hummalı bir şekilde çalışıyoruz. Tüm okullarımızda projeleri devreye sokuyoruz. Yenidoğan İlkokulu'nda başlattığımız projeyle okuma alışkanlığını kazandırmaya yönelik çalışıyoruz. Burada biraz daha rutinin dışına çıkarak, belli saatleri okuma saatleri ilan etmek yerine mahalleyi ve velileri işin içine katıp 'Biz Okuyoruz. Ya Siz-' adını verdiğimiz projeyi başlattık. Hafta içi her gün saat 16.30'dan sonra velilerimiz kitaplarını alarak okula geliyor. Yaklaşık bir saat çocuklarıyla aynı sınıf ve sıralarda kitap okuyorlar. Böylece sadece öğrencilerimize okuma alışkanlığını kazandırmak yerine velileri de işin içine çekerek bir anlamda topluma karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz."

Reklam
Reklam

-"Okulu yaşayan bir organizmaya dönüştürdük"-

Esen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın uyguladığı "Okullar Hayat Olsun" projesinin ana fikrini, okulların çevrelerinde yaşayan vatandaşların, eğitim kurumlarından yararlanmasının oluşturduğunu anlattı.

Okulların, belli saatlerde eğitim öğretim veren merkezler olmak yerine mahallenin bilgi evi ve kültür elçisi olarak çalışması gerektiğine dikkati çeken Esen, "Kütahya'da en yoğun iskanın bulunduğu bölgelerden Yenidoğan Mahallesi'nde bunu başardık" dedi.

Esen, velilerin hiçbir zorlama olmadan okuma faaliyetine katıldığı bilgisini vererek, okulun, hayatın ve kültürün merkezi haline geldiğine işaret etti.

Topluma karşı görevlerini yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Esen, "Okuma faaliyetine katılan veliler arasında muhabbet, selamlaşma, komşuluk ilişkileri gelişiyor. Okulu yaşayan bir organizmaya dönüştürdük" diye konuştu.

Esen, uygulamayı kentteki tüm okullarda yaygınlaştırmak için çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

Okuma faaliyetine katılan veliler de uygulamayla hem kendilerinin hem de çocuklarının okuma alışkanlığının geliştiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Çocuklarıyla aynı sıralarda kitap okuyarak yeni bilgiler edindiklerini ifade eden veliler, çocuklarına örnek olup onların okuma davranışının gelişmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz