Çocukluğunun geçtiği mahalleye döndü, çocuklara ışık oldu!

Çocukluğunun geçtiği mahalleye döndüğünde, küçüklüğünü bildiği çocukların uyuşturucu, alkol, sigara gibi kötü alışkanlıklara yöneldiğini görüp yardım etmek isteyen Doğukan Çınar, herkese örnek olması gereken bir sosyal görev üstleniyor. Çınar’la birlikte parkta antrenman yapan çocuklar, kötü alışkanlıklardan uzaklaşıp sporla hayata yeniden tutunuyor.

Doğukan Çınar, çocukluğunun geçtiği mahalleye yeniden taşınıp küçüklüğünü bildiği gençlerin kötü alışkanlıklara yöneldiğini gördü ve ‘Nasıl destek olurum’ diye düşünürken çocuklara parkta spor yaptırmaya başladı. Birkaç çocukla başlayan bu proje sürekli hale gelince Doğukan’ın hayatına dokunduğu çocuk sayısı da arttı. 2017 yılında başlayan antrenmanlara bugün 100’den fazla çocuk geliyor. Üstelik lisans alıp yarışmalara da katılıyorlar.

Doğukan Çınar, projesinin adım adım nasıl hayat bulduğunu ve duygularını Mynet’e anlattı:

Reklam
Reklam

Çocukluğumun geçtiği mahalleye yeniden taşındım ve küçüklüğünü gördüğüm çocukların büyüdüğünü gördüm. Çocuklarının bazılarının hareketleri bana endişe verdi. Engelli olan çocuklar da vardı, nasıl bir destek olurum diye düşünürken aralarından birkaç sporcu çıksa iyi olur diye düşündüm. Gençlere parkta antrenman yaptırmaya böyle başladım ve birkaç kere tekrarlayınca sayıları da arttı. 2 senedir parkta antrenmanlarımızı sürdürüyoruz.

“BU DUYGUYU HERKESİN YAŞAMASINI İSTERİM”

Umuyorum ki bu tarz çalışmalar başka çevrelere de örnek olur. Gerçekten çok huzur verici, samimi bir ortam oluyor. Birilerine iyilik yapmanın verdiği huzur çok güzel. Bu duyguyu herkesin yaşamasını isterim.

“SPORLA BİRLİKTE KÖTÜ ALIŞKANLIKLARA OLAN İLGİLERİ AZALDI”

Çocuklar sporla tanıştıktan sonra kötü alışkanlıklara olan ilgileri azaldı. Çocukların kaliteli zaman geçirmeye ihtiyacı oluyor ve bunu sporla yakalayabiliyorlar. Bunu yakalayamasalardı başka arayışlara girip hata yapabilirlerdi.

Parkta antrenmanlarımıza katılım herkese açık, herhangi bir ücret talebi yok. Toplamda sayımız 100’ü geçiyor ama arada bir gelenler olduğu için antrenmanlarımızda 30 kişi civarında oluyoruz.

Reklam
Reklam

Çocuklara lisans çıkartıyoruz ve ailelerinin izniyle yarışmalara katılıyorlar. Alt minikler Türkiye Şampiyonası’na bir sporcu gönderdik, kadınlar Türkiye Şampiyonası’na yıldızlara bir sporcu gönderdik. Genç erkeklerde bir sporcumuzu Mersin’e gönderdik.