ÇOGEM Öğrencileri, Tarihi Mekanlarını Gezdi

Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nce...

Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nce yürütülen SODES Sokak Yıldızları 3 projesi çerçevesinde Hasankeyf, Midyat, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır'a gezi düzenlendi.

26 çocuk ve 5 personelin katılımı ile gerçekleştirilen gezi kapsamında Hasankeyf’te yapılan kahvaltının ardından Hasankeyf'in tarihi mekanları gezildi. Midyat'ta, tarihi evler, han ve kervansaraylar, kent müzesi, tarihi camii ile Mor Gabriyal Kilisesi gezilerek rehberlerden tarihi yapılara ait bilgiler alındı. Mardin'de Dara Yer Altı Kenti, Zinciriye ve Kasimiye Medreseleri, Ulu Cami ve kent müzesi, Şanlıurfa’da; tarihi camiler, çarşı, Balıklı Göl, Hz İbrahim Peygamberin doğduğu mağara ve Şanlıurfa Kalesi, Gaziantep’te; İl Kültür Merkezi'nde Gaziantep’in kurtuluşunu, kahramanlarını ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’e gelişini anlatan belgesel izletildi.

Reklam
Reklam

Yine Gaziantep’te Oyuncak Müzesi, Atatürk’ün Evi, Gezegen Evi ve Bilim Merkezi, Botanik Bahçesi, Hayvanat Bahçesi, Mutfak Müzesi, Arkeoloji ve Kent Müzesi ile Kalesi, Diyarbakır’da ise kervan saraylar, tarihi cami ve kiliseler, Diyarbakır Suru ve Kaleiçi surları, Cahit Sıtkı Tarancı ve Ahmet Arif Müze evleri ziyaret edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz