Çogemli Çocuklar Ok Atmayı Öğreniyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) Müdürlüğü’nde...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) Müdürlüğü’nde eğitim gören çocuklar, ‘Çocukların Sosyal Gelişimi’ projesi kapsamında açılan ‘Okçuluk’ kursunda ok atmayı öğreniyor.

ÇOGEM’den yapılan açıklamaya göre, okçuluk antrenörü Seyyan Görgülü yönetiminde, ÇOGEM’de eğitim alan çocuklar okuldan boş kalan zamanlarında ok atıyorlar. ÇOGEM tarafından yürütülen ‘Çocukların Sosyal Gelişimi’ projesi kapsamında açılan kursu ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, çocuklarla birlikte ok attı.

Reklam
Reklam

Ziyarette konuşan Bulut, okçuluğa çocukların ilgisinden çok memnun olduğunu ifade ederek, “Ata sporumuz olan okçuluk aynı zamanda çocukların sportif amaçlı dinlenme ve eğlenme aracıdır. Bu nedenle okçuluk farklı bir spor dalı olarak ta çocuklarımızın ilgisini çekiyor. Bu nedenle çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan ve sokağın olumsuz koşullarından korumak için bu tür kursların ve etkinlikler bundan böyle teşvik edilecek ve desteklenecektir” diye konuştu.

ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı ise ilk aşamada 30 çocuğun okçuluğa ilgi duyarak kurslara katıldığını kaydederek, kursların 8 ay süreli olarak Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile süreceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: