Dilimizdeki yazım kuralları kelimelerin türlerine, anlamlarına, cümle içinde kullanılma amaçlarına göre değişiklik gösterir. Önceden belirlenen Türkçe yazım kurallarına uyulmadığı durumlarda yazım hatası yapılır. En çok yanlış yazılan kelime türü de genel olarak bağlaçlardır. Bu bağlaçların metin içinde ayrı ya da bitişik yazılması konusunda ikilemde kalınabilir.
Halk arasında konuşurken ya da yazı yazarken bazı kelimelerin telaffuzlarında ya da yazımlarında hata yapılabilir. En sık yapılan yanlışlardan biri de bağlaçların yazılışıdır. Özellikle ki ve de bağlaçlarının yazımında çok sık hata yapılır. De, da, ki bağlaçları ek olarak yazıldığında daima bitişik yazılır. Ancak eğer cümle içinde bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı yazılması doğrudur. Bu bağlaçlar başka kelimeler ile bir araya geldiklerinde daima ayrı olarak yazılmalıdır. Çok da ifadesi de ayrı yazılması gereken bir ifadedir.
Çok da yazımında en sık hata yapılan ifadeler arasında yer alır. Bu hatanın sık olarak yaşanmasının nedeni da’nın bağlaç olup olmadığının anlaşılamaması olabilir. Ki ya da da’nın bağlaç olup olmadığını anlamak için yer aldıkları cümlenin bütününe bakılması gerekir. Türkçe yazım kurallarına göre bağlaç olan de ya da da kendinden önce gelen kelimenin son ünlü harfine bağlı olarak büyük ünlü uyumuna uyar ve ayrı olarak yazılır. Bir kurala göre de de-da bağlaçları asla te ya da ta olarak yazılmamalıdır.
Çok da TDK'de yer alan yazım kurallarına göre bitişik yazılmaması gereken bir ifadedir. Bu ifadenin kullanımında bulunan “da” bir ek değil bir bağlaç olduğu için ayrı yazılır. Kendinden önce gelen kelime ile kesme işareti kullanılarak ayrılmaması gereken “da” ve “de” bağlaçları daima ayrı yazılır. Bu kurala göre çok da doğru yazılışı da ayrı olmalıdır.