Çok Fazla Süt?

Yeni bebeğimi tek göğsümden emzirirken diğerinden de çok miktarda süt fışkırıyor. Herhangi bir fikriniz var mı?

Soru: Üçüncü bebeğimi yeni dünyaya getirdim. Bebeğim henüz yedi haftalık. Çok fazla sütüm olmasından şüpheleniyorum. Yeni bebeğimi tek göğsümden emzirirken diğerinden de çok miktarda süt fışkırıyor. Herhangi bir fikriniz var mı?
Cevap: Bazı anneler diğerlerine nazaran daha fazla süt üretmeye eğimlidir. Çok miktarda sütün olması bebeğin emzirilmesi sırasında bir çok sorun yaratabilir. Bu bebekler beslenme sırasında sancılanır, ve özellikle süt gelmeye başladığında göğsü bırakırlar. Bu bebekler her zaman aç görünürler. Çok fazla sütü olan anneler yetersiz sütleri olduğunu düşünürler. Bu bebekler emmeyi sevmezler ve emzirmeye başlar başlamaz ağlamaya başlarlar. Aynı zamanda bu bebekler oldukça sağlıklıdır ve haftada yaklaşık 4-5 pound alırlar. Çok süt olması komplike bir konudur ve bir uzmana danışmanız size yardımcı olur. Böyle bir durumda tavsiye edilen bebeğinizi tek göğüsten 3-4 saatlik periyotlarla beslemenizdir. Eğer bu süre içinde bebeğiniz tekrar beslenmek isterse bir önce verdiğiniz göğsünüzle besleyin. Üç dört saat geçtikten sonra diğer göğse geçiniz. Böylece bebeğinizin zengin son sütü içmesini, uzun süre tok kalmasını ve gaz probleminin azalmasını sağlamış olursunuz.

Reklam
Reklam

Emzirmede değişiklikler yaparken bebeğin dışkısını kontrol edin. Bebeğiniz günde beş altı kere altını ıslatmalı ve bir kere bağırsak hareketinde bulunmalıdır. Haftalık kontrollerle de bebeğinizin kilo alıp almadığını takip edebilirsiniz. Debbi Donovan