Çok sevdiği öğretmenlik mesleği sonu oldu

Van Erciş'te meydana gelen depremde bir kafeteryada arkadaşları ile otururken enkaz altında kalarak hayatını kaybeden...

Van Erciş'te meydana gelen depremde bir kafeteryada arkadaşları ile otururken enkaz altında kalarak hayatını kaybeden 25 yaşındaki asker öğretmen Muhammet Yurtoğlu, memleketi Karabük’ün Eskipazar ilçesi Sadeyaka köyünde toprağa verildi.
Burdur'da acemilik görevini tamamladıktan sonra çok sevdiği mesleği öğretmenliğini, usta birliği Van'da öğretmen asker olarak yapmak isteyen 25 yaşındaki Muhammet Yurtbey, depremde hayatını kaybetti. Muhammet Yurtbey, Van’ın Çakırbey köyünde hem askerlik hem öğretmenlik görevi yaparken, meslek içi eğitim seminerine katıldıktan sonra arkadaşları ile bir kafeteryada çay içip sohbet ederken 7.2'lik depreme yakalandı. Çakırbey, diğer 30 arkadaşı ile birlikte enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.
Cesedi enkaz altından çıkartılan Muhammet öğretmen, Eskipazar ilçesi Merkez Camii'nde düzenlenen öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Sadeyaka köyü Şıhlar mahallesinde aile mezarlığında askeri törenle toprağa verildi.
Cenaze namazına Karabük Valisi İzzettin Küçük, İl Jandarma Komutanı Jan.Alb. Ufuk Nayır, Kaymakam Eren Aslan, Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, milli eğitim camiası ile askeri erkan, kalabalık halk ile Akçakoca ilçesinden gelen yakınları katıldı. Annesi Hatice Çakırbey, zaman zaman Türk bayraklı tabuta sarılarak göz yaşı dökerken, dede Rıza Yurtoğlu ise "Oğlum ben seni damatlıkla görecektim, bana böyle mi gelecektin.” dedi.
Cenaze törenine katılan Vali İzzettin Küçük, “2 mukaddes görevi birden yapıyordu, Muhammet, Eskipazar’ın gururu oldu. Mekanı cennet olsun. Ailesinin ve Eskipazar’ın başı sağolsun.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz