Çok süper Chrome eklentileri!

Chrome tarayıcısı, PC’nizin içinde çalışan ikinci bir işletim sistemi gibi görev görüyor.

Çoğu kişi, bu küçük, yetenekli ve bol sürprizli internet tarayıcısına özel çok zengin bir uygulama marketinin bulunduğunun bile farkında değil.

Google’ın Chrome marketinde, internet tarayıcısıyla çok farklı işlemler yapmanıza yardımcı olacak sayısız eklenti bulunuyor. İşte bu eklentiler arasından, en beğenilen, en çok övgü alan, en çok işe yarayan bazılarını sizin için derledik.

Pushbullet

PC’niz ve mobil cihazlarınız arasında dosya paylaşmayı kolaylaştıran bu eklenti sayesinde aynı zamanda telefonunuza gelen mesajları, aramaları, PC üzerinde görüp cevaplamanız da mümkün hale geliyor. Son derece kullanışlı ve yararlı bir tarayıcı eklentisi.

Reklam
Reklam

Taco

Chrome tarayıcının bir sekmesini, üretkenlik merkezine çeviren bu eklenti sayesinde, 40 farklı web servisindeki hesaplarınızdan gelen uyarı ve mesajları aynı ekranda görüp işlerinizi ve sosyal hayatınızı planlayabiliyorsunuz. 40 farklı web sitesine tek tek girip ne gelişmeler olduğunu kontrol etmekten çok daha kolay değil mi?

Momentum

Chrome tarayıcının bir sekmesini, kullanışlı bir ajandaya dönüştüren Jot sayesinde, günlük notlarınızı bu sayfada tutabiliyor, hatırlamatları kurabiliyor, işlerinizi daha düzenil hale getirebiliyorsunuz. Arka plana da istediğiniz görselleri atayabiliyorsunuz.

Stay Focusd

Çalışırken sosyal medya servislerinden gelen uyarılar aklınızı mı çeliyor? YouTube’a çok fazla zaman mı ayırıyorsunuz. Kendinizi durduramıyorsanız, bu konuda size yardımcı olacak bir eklenti var. StayFocusd sayesinde belirlediğini web sitelerine günlük kullanım limiti koyabiliyorsunuz veya belirli saatler içinde erişime kapatabiliyorsunuz. Böylece aklınızı tamamen işinize verebiliyorsunuz.

Reklam
Reklam

Evernote Web Clipper

Harika bir ajanda servisi olan Evernote üzerindeki hesabınıza bağlanarak, internette gördüğünüz metin veya görselleri, ya da linkleri not defterinize eklemenize imkan tanıyan pratik bir eklenti.

Hover Zoom

Web sayfalarında gördüğünüz fotoğrafların üzerine geldiğinizde onlara zoom yapmanızı sağlayan bu minik eklenti sayesinde, incelemek istediğiniz fotoğraf detayları için ayrıca sayfaların açılmasıyla uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz.