Çokçapınar Köyü Baba Düzü Mevkii Sit Alanı İlan Edildi

Bilecik’in Bozüyük ilçesine bağlı Çokçapınar köyünde bulunan Baba Düzü bölgesi sit alanı olarak ilan edilirken,...

Bilecik’in Bozüyük ilçesine bağlı Çokçapınar köyünde bulunan Baba Düzü bölgesi sit alanı olarak ilan edilirken, burada yer alan Baba mezarları ve Kurtuluş Savaşı'ndaki istihkâmlar da koruma altına alındı.

Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, Çokçapınar köyünde bulunan ve Kurtuluş Savaşı'ndan izler taşıyan alanın koruma altına alınmasına karar verdi. Çokçapınar Köyü Muhtarı Ahmet Tam'ın müracaatları üzerine "Baba Düzü Tepe Mevkii" sit alanı olarak ilan edilmesi uygun görüldü. Böylece Bozüyük Muhtarlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Çokçapınar Köyü muhtarı Ahmet Tam'ın yoğun çabası da sonuç vermiş oldu.

Reklam
Reklam

Köy Muhtarı Ahmet Tam, “Köyümüzde bulunan ve Kurtuluş Savaşı'ndan izler taşıyan Baba Düzü alanımız ile ilgili olarak Bilecik Müze Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmuştuk. Onlar da köyümüze gelerek buralarda gerekli incelemelerini tamamladılar. Ardından Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu da gerekli çalışmalarını tamamladı ve Kurtuluş Savaşı'nda kullanılan istihkâmların ortasında tarihi şahsiyetlere ait mezarların bulunduğu Baba Düzü Tepe Mevkii'nin korunması gerektiğine karar verilerek alan sit alanı olarak tescil edildi. Böylece geçmişimizin izlerine kısmen de olsa sahip çıkmış olduk. Gelecek nesillerimize aktarılması noktasında büyük bir adım oldu. Çağrımıza cevap veren yetkililere bu anlamda teşekkür ediyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: