Çöl Sıcakları Ne Zaman Bitiyor

Türkiye genelinde hissedilen çöl sıcakları en çok Şanlıurfa’yı etkisi altına alıyor.

Peki çöl sıcakları ne zaman kenti terk etmeye başlayacak? İşte cevabı,

Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da çöl sıcakları yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yapılan tahminlerden sıcakların önümüzdeki Çarşmaba gününe kadar Şanlıurfa’da etkili olmaya devam edeceği görülüyor.

Buna göre, 22 Temmuz Pazar Günü hava sıcaklığı 28-42 derece santigrat derece arasından değişiklik gösterecek. 23 Temmuz Pazartesi Günü,30-44, Salı günü yine 30- 44, Çarşamba günü 27-42 derece santigrat arasında değişiklik gösterecek. Sıcakların Perşembe günü itibariyle düşüşe geçmesi bekleniyor. Perşembe günü sıcaklık değerlerinin 25-40 derece arasında değişiklik göstermesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE HAVA DURUMU

ŞANLIURFA -Az bulutlu ve açık derece

DİYARBAKIR - Az bulutlu ve açık 42 derece

GAZİANTEP - Az bulutlu ve açık 39 derece

KILIS - Az bulutlu ve açık 40 derece

YURTTA METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Öğle saatlerinden sonra Güney ve İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Bolu, Bilecik, Eskişehir, Ankara'nın batı çevreleri ile Adana ve Mersin'in kuzey ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren Adana ve Osmaniye ile Mersin'in kıyı kesimlerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında güney ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Reklam
Reklam

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz