Çolak: Halkımızın yaşam standartlarını yükseltmek için çalışıyoruz

Siirt’in Kurtalan ilçesinde, birçok tesisin açılışı yapıldı. Vali Musa Çolak törenlerde yaptığı konuşmada, halkın mutluluk...

Siirt’in Kurtalan ilçesinde, birçok tesisin açılışı yapıldı. Vali Musa Çolak törenlerde yaptığı konuşmada, halkın mutluluk ve refahı için çalıştıklarını ve uygulanan birçok proje sayesinde bu alanda çok önemli mesafeler alındığını söyledi.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının katkılarıyla, 12 yıldan beri kullanılmayan bir binanın 150 bin TL harcama ile onarılması sonucu oluşturulan Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM)'un açılışında konuşan Vali Musa Çolak, “Siirt ili gelişen, kalkınan bir ildir. Eğitim, sağlık, kültür, tarım ve hayvancılık alanlarında büyük projelerimiz var. Bu alanlarda büyük gelişmeler var. İnsanımızın refah ve mutluluğu için çalışıyoruz. Özellikle sosyal projelere ağırlık veriyoruz. Bu alanda SODES kapsamında çok önemli projeler uygulandı. Bu güne kadar SODES kapsamında ilimize 169 projemiz için 19 milyon TL ödenek ayrıldı. Köydes, Beldes, GAP, KOSGEB ve DİKA’nın imkânlarından vatandaşlarımızın yararlanması için çabalarımız devam ediyor. Bu arada Şirvan'da geçtiğimiz aylarda meydana gelen sel felaketi yaralarının sarılması için 1.5 milyon TL ödenek sağlandı. Öte yandan yıllardan beri bir türlü tamamlanamayan Kurtalan Öğretmenevi içinde sağlanan 1.3 milyon TL ödenek ile çok kısa bir süre sonra tamamlanarak hizmete girecek.” dedi.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil'in de katıldığı törende Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nin ve Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergilerinin açılışı yapıldı. Sergilenen ürünleri inceleyen ve bir kilimin tezgâhtan kesim törenine katılan Vali Çolak ürünlerin pazarlanmasına önem verilmesini istedi.
Daha sonra SODES kapsamında yapılan iki açık hava spor sahası tesisinin açılını yapan Vali Çolak burada diğer davetlilerle birlikte basket attı.
Bu açılışlara AK Parti Milletvekilleri Afif Demirkıran, Osman Ören, İl Genel Meclis Başkanı Fırat Soysal da katıldı.
Vali Çolak daha sonra, YİBO da Kurtalan Kaymakamlığının katkılarıyla öğretmen ve öğrencilerden oluşan Türk Halk Müziği korosunun seslendirdiği türküleri dinledi. Devlet Planlama Teşkilatı ve Dicle Kalkınma Ajansı'nın maddi katkılarıyla açılan ve 90 kişinin başarıyla bitirdiği girişimcilik kursunu bitirenlerin sertifika dağıtım töreni yapıldı.
Vali Çolak, burada yaptığı konuşmada, ilçede yürütülen çalışmalardan memnun olduğunu belirterek, “İl genelinde olduğu gibi bu ilçemizde de çok güzel çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaları yürüten arkadaşlarıma ve ilimizin huzurunda güvenlik güçlerine yaptıkları katkılardan dolayı Siirt halkına teşekkür ediyorum. Bu kursu başarıyla bitiren hemşerilerimizin öğrendikleri bilgileri uygulamaya geçirmelerini diliyorum. İlimizin geleceğini en iyi şekilde planlamaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
Kaymakam Abdülhalim Can konuşmasında katkılarından dolayı, Siirt Valisi Musa Çolak’a, GAP İdaresi Başkanlığına, Dicle Kalkınma Ajansına teşekkür etti.
Kurs sertifikaları daha sonra Vali Musa Çolak, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil tarafından dağıtıldı. Tören, il genelinde yapılan çeşitli yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.
Vali Çolak daha sonra yapımı devam eden, kaymakamlık konutu, Devlet Hastanesi, Öğretmenevi, Halk Eğitim Merkezi ve öğrenci yurtlarında incelemeler yaptı ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Musa Çolak’ın gezi ve inceleme programına, yatırımcı kamu kurum ve kuruluş müdürleri de katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz