Çolak: Yatırımlarla köyden kente göçleri engelleyeceğiz

Siirt Valisi Musa Çolak, yatırımlarla köyden kente göçleri engelleyeceklerini söyledi.Kurtalan ilçesine bağlı bazı köylerde incelemelerde...

Siirt Valisi Musa Çolak, yatırımlarla köyden kente göçleri engelleyeceklerini söyledi.

Kurtalan ilçesine bağlı bazı köylerde incelemelerde bulunan Vali Çolak, “Cumhuriyet tarihimizin en önemli kırsal kalkınma projelerinden olan Köydes ile vatandaşlarımızı medeniyetin nimetlerinden en güzel şekilde istifade ettireceğiz. Ayrıca, köylerimizdeki alt yapı eksikliklerinin de giderilmesi amacıyla bir çok proje uyguladık." dedi.

Vali Çolak, kırsal kalkınma projeleri sayesinde kırsalda yaşayan vatandaşların refah seviyelerini yükselterek, köyden kente göçü engellemek amacıyla bir çok projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı.

Reklam
Reklam

Vali Musa Çolak, Kurtalan Kaymakamı Abdulhalim Can, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, İl Sağlık Müdürü Erol Ömür Emre, İl Milli eğitim Müdür Vekili Kamber Kızbaş ve teknik elemanlarla Kurtalan ilçesine bağlı Tütünköy, Yayıklı, Ballıkaya ve Uluköy'deki çalışmaları inceledi.

İlk olarak Tütünlü Köyü'ne gelen Vali Çolak, burada KÖYDES kapsamında köye bağlı Çay ve Yapılar mezralarının ulaşım sorununu ortadan kaldıran 6 kilometrelik, birinci kat satıh kaplama asfalt yolda incelemelerde bulundu.

Vali Musa Çolak, daha sonra Yayıklı Köyü'ne geçerek, burada da vatandaşlarla bir araya geldi. Yayıklı İlköğretim Okulu'nda da incelemelerde bulunan Vali Çolak, sınıfları tek tek gezerek, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

Daha sonra Ballıkaya İlköğretim Okulu'ndaki öğrencileri ziyaret eden Vali Çolak, '7’den 70’e Siirt Okuyor' kampanyası kapsamında öğrencilerin kitap okuma çalışmalarına destek verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz