Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabı için vatandaşlarla görüşmelere başladıklarını bildirdi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabı için vatandaşlarla görüşmelere başladıklarını bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yapacakları Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Trabzon'un vizyon projelerinden biri olacağını belirtti.

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin etap etap yapılacağını belirten Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Projenin ilk etabına Tanjant yolunun alt kısmı ile Esentepe Mahallesi'nden başlanacak. Birinci etapta 110 parsel, 147 bina ve 433 malik bulunuyor. Birinci etabın toplam kıymet takdir bedeli 503 milyon lira olarak hesaplandı. Vatandaşlarla görüşmelere başladık."

Reklam
Reklam

Projenin yapımının yıllarca süreceğini ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Çömlekçi kentsel dönüşümü ada ada, bölüm bölüm devam edecektir. Çömlekçi kentsel dönüşümünde, Tanjant Yolu'nun altındaki bölüm esastır. Esentepe Mahallesi ile Sezai Uzay Mahallesi, Kaymaklı Mahallesi'nin bir bölümü, Sülüklü Mezarlığı'na kadar çıkan yol ve kavşak olmak üzere belirlenen alan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi alanı içerisinde bulunuyor. İlk etap çalışmalarında anlaşma sağlanan hak sahiplerine ödemeler yapılmaya başlanacak. Hak sahiplerinin ücretleri için TOKİ'den para talebinde bulunacağız."

Gümrükçüoğlu, Ayasofya, Tabakhane, Narlıbahçe, Bahçecik Camisi'nin etrafı ve Zağnos Kentsel Dönüşüm Projeleri'nin yapımının devam ettiğini de belirtti.

Muhabir: Asena Akçay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: