ÇOMÜ 10 Programa Ilk Kez Öğrenci Alacak

ÖSYM’nin 2013 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na göre Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), 2013-2014 öğretim...

ÖSYM’nin 2013 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na göre Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), 2013-2014 öğretim yılında 10 programa ilk kez öğrenci alacak. Buna göre yeni açılan Fen Edebiyat Fakültesi’nde kurulu Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) programı MF-3 puan türünde 40, aynı fakültede ilk defa kontenjan alan Uzay Bilimleri ve Teknolojileri ve Sosyoloji (ikinci öğretim) programları 40 öğrenci kabul edecek.

ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi’nde yer alan Maden Mühendisliği programı da bu yıl 40 öğrenci ile öğretime başlayacak. İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema (ikinci öğretim) de 40 öğrenci ile bu yıl öğretime başlayacak bölümler arasında yer alıyor. Diğer taraftan geçen yıl kontenjanı bulunmayan Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği programının, bu yıl 25 öğrenci alacağı belirtildi. ÇOMÜ’ye bu yıl 11 binden fazla kontenjanın ayrıldığı açıklandı.

Reklam
Reklam

ÇOMÜ’de iki yıllık bazı programlara da bu yıl ilk kez öğrenci alınacak. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi (Çan MYO) 70, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi (ikinci öğretim-Çan MYO) 70, Tekstil Teknolojisi (ikinci öğretim-Yenice MYO) 40 ve Çocuk Gelişimi (Çanakkale Sosyal Bilimler MYO) 40 öğrenci alacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz