ÇOMÜ Biga İİBF Yabancı Diller Hazırlık Binasının Temeli Atıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İİBF Yabancı Diller Hazırlık binasının temeli törenle atıldı. Bina,...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İİBF Yabancı Diller Hazırlık binasının temeli törenle atıldı. Bina, Biga Belediyesi, Çanakkale Valiliği, Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfı ve ÇÖMÜ tarafından yapılacak. Proje alanı 950 metre kareden oluşan binanın kaba inşaatının tüm giderlerini Biga Belediyesi üstleniyor.

ÇOMÜ Biga İİBF Yabancı Diller Hazırlık Binası Temel Atma Töreni Yapıldı. Törene Biga Kaymakamı Fatih Genel, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, ÇOMÜ Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Hamit Palabıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Avlanır, siyasi parti, dernek ve oda temsilcileri, Öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Hamit Palabıyık törende yaptığı konuşmada, "Şu an 400 öğrencimiz yabancı dil hazırlık için Çanakkale merkeze gitmekteler. Eylül ayı içersinde artık öğrencilerimiz bu yapılan binada eğitimini görecekler. Bu binanın yapımındaki desteklerinden dolayı Biga Belediye Başkanımız Mehmet Özkan'a çok teşekkür ederim." dedi.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner ise "Bu binanın tamamlanması ile beş bölümden oluşan hazırlık sınıfı ile 1500 öğrenci Çanakkale'ye gitmemiş olacak ve Biga'daki öğrenci sayısı artmış olacak. Her üniversite öğrencisinin en az bir yabancı dil bilmesi gerekmektedir. Kampüslerde, siyah, sarı ve tüm renklerde öğrenciler olmalı. Yabancı öğrencilere Türkçe, kendi öğrencilerimizin diğer yabancı dilleri öğrenmesini istemekteyiz. Biga'nın geleceğinde üniversite çok büyük bir rol oynamaktadır. Bu rol sadece ekonomik boyutta değil, sosyokültürel alanda da katkısı çok önemlidir. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizi Biga'da görmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan da 2006 yılında fakültenin hizmete başladığını hatırlatarak, "İnşallah en kısa zamanda Biga Üniversite tabelasını görmek için elimizden ne gerekiyorsa, üzeremize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Şehir merkezimizde bulunan Biga Meslek Yüksekokulu'na ait binaların belediyemize verilmesi üzerine üniversiteye istedikleri binayı yapma sözü veriyorum. Biga'da, kamu kuruluşları ve sivil toplum kurumları ile üniversite açılımda her türlü desteklerini vermektedir ve biz bu desteklerinden dolayı çok mutlu olduk." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: