ÇOMÜ Biga Meslek Yüksekokuluna Yeni Program

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine (ÇOMÜ) bağlı Biga Meslek Yüksekokulu bünyesinde Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü açılacak.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine bağlı Biga Meslek Yüksekokulu bünyesinde Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü açılacak. Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şemun Tayyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, örgün ve ikinci öğretim olarak toplamda 19 program, bin 676 öğrenci ve 36 öğretim üye ve görevlisiyle öğretim, araştırma faaliyeti veren okulun Sağlık Kurumları İşletmeciliği programıyla öğrenci alımına başlayacağını söyledi. Hastaneler ve diğer sağlık kurumlarının, toplumsal ve ekonomik yaşamın tüm boyutlarını etkileyen organizasyonlar olduğuna işaret eden Tayyar, "Sağlık kurumlarını diğer hizmet işletmelerinden farklı kılan özellikler bulunmaktadır. Bu özellikler sağlık kurumları yönetimi adıyla yeni ve farklı bir yönetim bilimi disiplininin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Hastane ve sağlık kuruluşları yöneticiliği, özellikle son yıllarda özel sağlık sektörünün hızla büyümesi nedeniyle ülkemiz için yeni ve alanında yetişmiş insan kaynağı açığı yüksek olan bir meslek dalıdır" diye konuştu. Tayyar, yeni bölümün sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetişmesine katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: