ÇOMÜ DEKUM Ekibi İtalya'da

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEKUM) ekibi İtalya'da incelemelerde bulundu.

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEKUM) ekibi İtalya'da incelemelerde bulundu.

ÇOMÜ'den yapılan açıklamada, DEKUM gönüllüleri Burcu Akdeniz ve Veteriner Hekim Özay Bezirci İtalya'daki Lampedusa Kurtarma Merkezinde deniz kaplumbağalarının rehabilitasyonu üzerine çalışmalara katıldığı belirtildi.

DEKUM gönüllüsü ve Biyoloji Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi olan Burcu Akdeniz, Erasmus kapsamında gittiği Lampedusa Kurtarma Merkezi'nde kurtarma ve rehabilitasyon çalışmalarına katılarak kaplumbağalara uygulanan rutin tedavi, bakım işlemleri ile rehabilitasyon merkezi işletimi konularında bilgi aldı. Akdeniz, katıldığı çalışmalarla bilgi ve deneyimlerini arttırarak deniz kaplumbağaları konusunda merkezde yapılan bilimsel çalışmaları takip ettiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

ÇOMÜ DEKUM ile ortak çalışan Veteriner Hekim Özay Bezirci ise uluslararası işbirliği ile gittiği İtalya-da Bari Üniversitesi'nden veteriner hekim Prof. Dr. Antonio Di Bello'un deneyimlerinden yararlandığını ve örnek operasyonlara katıldığını kaydetti.

Muhabir: Burak Akay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz