ÇOMÜ "Hayvancılık Çalıştayı"na Hazırlanıyor

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) "Hayvancılık Çalıştayı"na hazırlanıyor.

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) "Hayvancılık Çalıştayı"na hazırlanıyor.

Nisan ayında düzenlenmesi planlanan çalıştayla ilgili fikir alışverişinde bulunup yol haritası belirlemek üzere Biga'da gerçekleştirilen toplantıda ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay ile sektör temsilcileri katıldı.

Rektör Laçiner, ÇOMÜ'nün tarım ve hayvancılık alanında bulunduğu bölgede iyi bir paydaş olmasını arzuladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Üniversitelerin bulundukları yere en büyük katkıları, ürettikleri bilgiyi bulundukları bölgeyle paylaşmaları ve o bölgenin ihtiyaçlarına göre bilgi birikimi geliştirebilmeleridir. Geçtiğimiz dönem Ayvacık'ta zeytincilik çalıştayı yapıldı. Daha çok üretimin parçası olmak istiyoruz. Ziraat Fakültesi, ÇOMÜ'nün en güçlü fakültelerinden bir tanesi. Aynı şekilde Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi de böyle güçlü bir fakülte. Dolayısıyla Biga'nın bu fakültelerden ve üniversiteden daha çok istifade etmesini isteriz."

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur ise Biga'nın Çanakkale hayvancılık sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Hayvansal protein tüketiminde Türkiye dünyada 130'uncu sırada. Türkiye hayvansal protein ihtiyacını karşılamada yüzde 25 eksiktir. Yani hayvancılık Türkiye'de hala çalışılması gereken bir alan. Çünkü söz konusu olan insanların beslenmesi, nesillerin sağlıklı yetişmesidir. Düzenlenecek çalıştay, hayvancılıkla uğraşılan bir bölge için önemli. Hem bilimsel hem de ulaşılabilir bir çalıştay yapmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: