ÇOMÜ öğrencilerinin seçtiği 'Yılın En İyileri' ödüllerini aldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ortak Akıl Topluluğu’nun düzenlediği '2011 Yılı En İyiler' anketi sonucunda...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ortak Akıl Topluluğu’nun düzenlediği '2011 Yılı En İyiler' anketi sonucunda en çok oyu alan kişi ya da kurum düzenlenen törenle ödüllerini aldı.
Tören, ÇOMÜ Troia Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Müzik dinletisinin ardından törene katılanlara hitap eden Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale’nin Avrupa yakasında yüz binlerce insanın şu anda koyun koyuna yatığını hatırlatarak, orada iman gücüyle, akılla, vatan sevgisiyle büyük bir kahramanlık hikayesinin yazıldığını söyledi. Laçiner, “Dünyanın son centilmen savaşı olarak adlandırılan bir savaşa tanık olduk. Ecdadımız birlik olunduğunda nelerin başarıldığını kanıtlamış oldu. Şimdi Çanakkale’nin Asya yakasında bize düşen bilim, sanat, eğitim karması diyebileceğimiz bir abide misali üniversite oluşturmaktır. ‘2011’in En İyileri’ amatör ruh ile Ortak Akıl Topluluğu öğrencilerimizin yaptığı bir çalışma. ÇOMÜ bünyesinde 200'ün üzerinde topluluk bulunuyor. Tahminim odur ki, ÇOMÜ bu sayı ile en çok öğrenci topluluğunun bulunduğu üniversite. Bu bize üniversitemizin ne kadar aktif olduğunu gösteriyor. Burada ‘en iyi’ seçilen pek çok isim iş yoğunlukları dolayısıyla şu an aramızda değil. Kimisinin Avrupa’da maçı var, kimisi Sayın Bakanımız Ahmet Davutoğlu gibi ülkeden ülkeye koşturuyor. Dolayısıyla bugün ödüllerin bir kısmını verebileceğiz. Türkiye’nin en iyilerini buraya getirdiği için Ortak Akıl Topluluğu’na teşekkür ediyorum. Bizleri kırmayıp buraya kadar gelen çok kıymetli ‘En iyi’lere de huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından '2011 Yılının En İyileri Anketi' sonuçları açıklandı ve ödüller en çok oyu alan kişi ve kurum temsilcilerine takdim edildi. Anket sonuçlarına göre yılın en iyi bakanı seçilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yoğun programı nedeniyle ödül törenine katılamayacağını bildirirken, törene bir mesaj gönderdi. Bakan Davutoğlu mesajında 'bir ülkenin tarihsel geçmişi, kültürel değerleri, ekonomik kalkınmışlık düzeyi, jeopolitik konumu ve stratejik derinliğinin o ülkenin en önemli zenginliklerinden biri olduğunu' ifade etti.
Anket sonucuna göre en iyi gazete köşe yazarı seçilen Mehmet Altan ise konuşmasında Çanakkale’yi çok sevdiğini ifade ederek, Çanakkale Savaşları’nın siperlerini ziyaret ettiğini söyledi.
33 bin ÇOMÜ öğrencisinin tercihine göre '2011 Yılı En İyileri Anketi' sonucunda ödül kazananların isimleri şöyle:
1) Yılın En İyi Bakanı: Ahmet Davutoğlu
2) En İyi Gazete Köşe Yazarı: Mehmet Altan
3) Yılın En İyi Televizyon Gazetecisi: Uğur Dündar
4) Yılın En İyi Gazetesi: Habertürk
5) Yılın En İyi Filmi: Eyvah Eyvah 2
6) Yılın En İyi Yönetmeni: Mahsun Kırmızıgül
7) Yılın En İyi TV Dizisi: Öyle Bir Geçer Zaman Ki
8) Yılın En Beğenilen TV Dizi Sanatçısı: Kıvanç Tatlıtuğ
9) Yılın En İyi Televizyon Show Programı: Beyaz Show
10) Yılın En İyi Ana Haber Spikeri: Uğur Dündar
11) Yılın En İyi Ses Sanatçısı: Sezen Aksu
12) Yılın En İyi Stand-up’çısı: Ata Demirer
13) Yılın En İyi Radyo Programı: Mehmet’in Gezegeni
14) Yılın En Beğenilen Radyosu: Kral FM
15) Yılın En Çok Okunan Yazarı: İskender Pala
16) Yılın İşadamı: Ali Ağaoğlu
17) Yılın En İyi Dergisi: Aktüel
18) Yılın En İyi Mizah Dergisi: Penguen
19) Yılın Sivil Toplum Kuruluşu: LÖSEV
20) Yılın Modacısı: Cemil İpekçi
21) Yılın Bürokratı: Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar
22) Yılın Markası: Turkcell
23) Yılın Sporcusu: Burak Yılmaz
24) Yılın Olayı: Van Depremi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz