ÇOMÜ Rektörü Laçiner: Biz gençleri yaşatıyoruz, teröristler öldürüyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, dün (19 Ocak) Hakkari’de terör...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, dün (19 Ocak) Hakkari’de terör örgütü PKK tarafından düzenlenen ve bir öğrencilerinin de hayatını kaybettiği bombalı saldırıya tepki gösterdi. Laçiner, “Terör örgütü gençleri öldürüyor, biz yaşatıyoruz. Bizde daha çok Zeki var.” dedi.

Zeki Yeşil isimli 21 yaşındaki öğrenci, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nde okuyordu. Yarıyıl tatilinde ailesinin yanına giden Yeşil’in, bir terör saldırısında hayatını kaybetmesi ÇOMÜ’yü de yasa boğdu. Bunu büyük bir kayıp olarak değerlendiren Rektör Laçiner, “Biz gençlerimizi eğitmeye çalışıyoruz. Burada 32 bin 500 öğrenci, Türkiye’nin geleceği için yetişiyor; adeta birer fidan gibi. Terör örgütü ise insanları öldürmeye, yok etmeye çaba sarfediyor. Bu büyük bir çelişkidir. Bu mücadelede kimin galip geleceğini zaman gösterecek. Zeki’yi kaybettik. Burada sınavlarını başarıyla verdi. Ara tatilde ailesini görmek, hasret gidermek için memleketine koştu ama birileri ona tuzak kurdu. Bizde 32 bin 499 Zeki daha var. Dolayısıyla terör örgütünün bu işte başarılı olabilmesi mümkün değil. Onlar ne kadar yok etmeye çalışırsa biz yaşatmaya devam edeceğiz. Binlerce öğrenciyi mezun edeceğiz. Bizim mezunlarımız, bu tarz olayların meydana gelmemesi için çok katkı sağlayacak. Zeki’yi katledenlerin, ortaya çıkardıkları bu sonuçtan ders almasını umut ediyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

GÜNEYDOĞU’DA ROL MODELLERİ ORTADAN KALDIRILIYOR

Bu tür saldırıların, Güneydoğu da rol modellerini ortadan kaldırıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Laçiner, mühendis, doktor ve üst seviye yönetici sayısının azalmasının, bölgedeki umudu da azalttığını söyledi: “O yüzden üniversitelerin, bilim yuvalarının, eğitim yuvalarının terörün önlenmesinde ve umutsuzluğun giderilmesinde çok önemli roller oynaması gerekiyor. Zeki mezun olabilseydi, Hakkari’ye çok büyük örnek olacaktı. Bizde çok Zeki var, onlar mezun olacak ve bölgelerine terör dışında olumlu bir örnek göstermiş olacaklar. Terörü asıl bitirecek olan da bu olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz