ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Laçiner:

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Biga'ya veterinerlik fakültesi kurulması için YÖK'e talepte bulunduklarını

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Biga'ya veterinerlik fakültesi kurulması için YÖK'e talepte bulunduklarını söyledi.

Laçiner, Biga Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (BİSİAD) Köşdere Aktivite Merkezi'nde düzenlediği 12. Kahvaltılı Sohbet toplantısına katıldı.

Laçiner, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin 6 öğrencisinden birisinin, Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde (BİİB) olduğunu bildirdi.

Bigalılardan, uzman kadrolar ve idarecilerin yetiştiği fakülteye sahip çıkmalarını isteyen Laçiner, üniversite öğrencisinin yeniliklere hızlı adapte olan insanlar olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Biga'nın, üniversite öğrencileriyle birlikte olmayı başarması gerektiğini, Biga Meslek Yüksek Okulu'nun uygulamalarıyla başarılı bir okul olduğunu dile getiren Laçiner, Biga yoğurdunun Çanakkale'de yok sattığını ifade etti.

BİSİAD üyelerine, bu ürünleri işletmelerinin yanına koymaları tavsiyesinde bulunan Laçiner, şöyle konuştu:

"4 yıllık uygulamalı bilimler yüksek okulu açılması yönünde bu yıl üniversite senatosu olarak karar aldık. Biga'ya veterinerlik fakültesi kurulması için YÖK'e bir talepte bulunduk. 10 bin öğrenci sayısına ulaşılması için bir işletme fakültesi kurulması kararını aldık. 3 yeni fakülte ile birlikte mevcut fakültemiz, 4 yıllık yüksek okul, mevcut 2 yıllık meslek yüksekokulu ile Biga'nın 3 okulu, 6 okula çıkmış olacak. İlahiyat Fakültesi kurulması için de fizibilite çalışmaları sürüyor. Bina ve dersliklerimiz yeterli değil. Üniversite olarak ideal alt yapının biraz gerisindeyiz. Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan'ın katkı sağlaması ile kütüphane binasının yapımına başladık. Rektör olarak bu güzel çalışmalarda beni yalnız bırakmayın. Milletvekillerimiz ve Valimiz yanımda, sizlerde yanımızda olun."

Reklam
Reklam

BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Özdemir de Laçiner'e, yanında olacaklarının sözünü vererek, Rektöre üyelik kartı ve günün anısına bir şilt hediye etti.

Toplantıya, ÇOMÜ Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamit Palabıyık, Biga Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Şemun Tayyar, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan ve BİSİAD üyeleri katıldı.

Muhabir: Serten Akkaya/Fikriye Susam Uyar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: