Çömü’de Doğuma Ve Bebeğe Hazırlık Eğitimi Konferansı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin düzenlediği “Doğuma ve Bebeğe Hazırlık Eğitimi” konferansı gerçekleştirildi.Sürekli...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin düzenlediği “Doğuma ve Bebeğe Hazırlık Eğitimi” konferansı gerçekleştirildi.

Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Habacı çok yüksek olan sezaryen oranlarının düşürülmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirti. Gelişmiş ülkelerin normal doğum oranlarını yüksek tutmaya çalıştığını söyleyen Habacı “Çünkü onlar yanlış yaptıklarını fark ettiler. Bizler de geç olmadan bu yanlıştan dönmeliyiz. Bu konuda en büyük sorumluluk anne-babalarındır. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuya yönelik birkaç yıl içinde hayata geçireceği ‘Anne Dostu Hastane’ projesi bulunmaktadır. Bu proje hayata geçirildiği zaman bugün yaptığımız işin ne denli önemli olduğunu bütün toplum görecektir. Bizler doğal doğumu görmezden gelemeyiz. Sevme yetisi yüksek toplum olma yolunda doğumlarımıza sahip çıkmamız gerekir" dedi.

Reklam
Reklam

Sağlık Yüksekokulu öğretim görevlisi Fide Göktaş, doğuma hazırlık sınıflarının önemini belirterek, “Bu eğitimlerle anne ve eşi ebeveynliğe başarılı bir geçiş yapacaktır. Doğuma nasıl baktığınız ve aldığınız kararlar bebeğinizin yaşamını etkileyebilecektir. Gebelik ve doğum bedeninizin yaptığı doğal bir olaydır. Ancak çoğumuz doğumdan korkarız. Korkuyu yenmek için bilgilenmek bazen de daha derin psikolojik çalışmalar gerekebilir. Doğuma hazırlanmak için gebelik süresince nefes ve gevşeme egzersizlerine çalışmak, bedeni doğuma hazırlamak gerekir. Hayatımızda kilit unsur olan doğumun bebeğinizin ve sizin yararınıza gerçekleşmesi için gerekli önlemleri almak ve uygun ortamları araştırmak öncelikle sizin sorumluluğunuzdur” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: