ÇOMÜ'de Ilk Kez "kalp Kapak Tamiri" Ameliyatı Yapıldı

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi'nde bir hastaya ilk kez "kalp kapak tamiri" ameliyatı yapıldı.

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi'nde bir hastaya ilk kez "kalp kapak tamiri" ameliyatı yapıldı.

Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Saçar, daha önce de ilk kez karın damarındaki balonlaşmayı stentle tedavi etiklerini, varis hastalarında kesi olmadan radyo frekansları ile müdahale yaptıklarını söyledi.

Bu ameliyatla kalp kapağının değiştirilmeden tamir edildiğini belirten Saçar, "Ömür boyu kan sulandırıcı ilaç kullanılması gerekliliğini ortadan kaldıran, yaşam kalitesini artıran ve mekanik kapak birçok komplikasyonundan korunmayı da sağlıyor. Bu teknik Türkiye'de sadece belli ve büyük kalp cerrahisi merkezlerinde uygulanmaktadır. Son bir hafta içerisinde 5 tane kalp kapağı tamiri yaptık. Bu teknik sayesinde hastalarımızın kendi kalp kapaklarını koruyarak kendi dokularıyla tamir ediyoruz, hastalarımızın ameliyat sonrası döneminde iyileşmeleri daha hızlı oluyor. Bu teknik sayesinde hastalarımız ömür boyu kan sulandırıcı ilaç kullanmıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Ameliyat olan hasta da, ameliyat sonrasında hiç kalp rahatsızlığı yaşamamış gibi hissettiğini kaydetti.

Muhabir: Burak Akay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: