ÇOMÜ'den Kısa Kısa

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yunus Can Kurban proje yarışmasında birinci

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yunus Can Kurban proje yarışmasında birinci oldu.

Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası 15. Bilim ve Bahar Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen proje yarışmasında "Yer Bilimleri" alanında ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yunus Can Kurban birinciliği elde etti.

Kurban'ın mezuniyet projesi olarak başladığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen çalışmasında çok kanallı öz direnç ölçümü aygıtını tasarladığı ve üretmeyi başardığı bildirildi.

Reklam
Reklam

-ÇOMÜ Kütüphanesi'ne bağış-

Troia Vakfı aracılığıyla, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rüstem Aslan işbirliğiyle üniversite kütüphanesine eski çağda arkeoloji ve arkeolojinin temellerini konu alan 20 ciltlik referans kaynağı bağışlandı.

Aslan, kitapların Alman Profesör Hans Jucker ve eşi Dr. İnes Jucker Scherner tarafından bağışlandığını söyledi.

Jucker ailesinin kitapları bağışlama isteğini öğrenince kendileriyle iletişime geçtiklerini belirten Aslan, "Der Neue Pauly adlı 20 ciltten oluşan piyasa ve manevi değeri yüksek ansiklopedileri üniversitemize bağışladılar. Şu an Türkiye'de bulunan üniversiteler arasında en zengin arkeoloji kütüphanesi ÇOMÜ bünyesinde bulunuyor" dedi.

Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ise ÇOMÜ Kütüphanesi'nin, Türkiye'nin en hızlı gelişen ve büyüyen kütüphanesi olduğuna işaret etti.

Laçiner, şunları kaydetti:

"Şuan kütüphanede 250 bin kitap var ve biz bu sayıyı en kısa sürede nitelikli yayınlarla 500 bine çıkartmak istiyoruz. Bu bağlamda satın almalar kadar bağışlar da bizim için çok önemli. Bağış yapanlara da bağışa vesile olanlara da çok teşekkür ediyoruz. Biz kütüphaneyi büyük, güçlü ve güvenilir bir kütüphane haline getirdik ve geliştirmeye devam ediyoruz. İstiyoruz ki ÇOMÜ'den mezun olan öğrenciler en güzel vakitlerini burada geçirsin. Burayı ne kadar güzel anarlarsa, geri dönüşleri de o oranda olur."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: