ÇOMÜ'den Kısa Kısa

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) özel yetenek sınavları başladı.

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) özel yetenek sınavları başladı.

Sınavlara 2'si lise birincisi olmak toplam 240 öğrenci adayı katıldı. Geleneksel Türk Sanatları, Sahne ve Görüntü Sanatları, Seramik, Tekstil ve Resim bölümlerine toplam 110 öğrenci alınacak.

Özel yetenek sınavlarına talebin çok yoğun olması ve daha kaliteli bir değerlendirme yapılabilmesi amacıyla başvuru için istenen taban puanları da yükseldi. Sahne sanatları bölümüne başvurabilmek için 220, plastik sanatlar bölümüne başvurabilmek için 200 taban puan olarak belirlendi. Başvurular ve sınavın bürokratik işleri internet ortamında yapıldı. Sahne sanatları grubu sınavı 2 aşamalı yapılırken, plastik sanatlar grubu sınavı tek aşamada 2 oturum şeklinde yapıldı.

Reklam
Reklam

GSF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Adnan Çevik, sınavların şeffaf bir ortamda gerçekleştiğini, plastik sanatlar grubunda jüri üyelerinin değerlendirme yaparken kağıtların isim yazılı kısımlarının kapalı ve sırasız olarak değerlendirildiğini söyledi.

Sahne sanatları grubunda ise bölüm öğretim elemanlarının yanı sıra Ankara Devlet Opera Balesi Sanatçısı Deniz Alp ve devlet tiyatrolarından emekli yönetmen ve oyuncu Mutlu Güney jüri üyesi olarak görev yaptı.

-"Yerelden Cambridge'e ve NASA'ya" projesi-

ÇOMÜ'nün ortağı olduğu, Eğitim Araştırmaları Birliği tarafından yürütülen Güney Marmara Kalkınma Ajansı destekli "Yerelden Cambridge'e ve NASA'ya" adlı proje kapsamında Çanakkale merkez, Biga, Çan, Gelibolu, Ayvacık ve Yenice ilçesindeki ilköğretim okullarından seçilen 8 öğrenci Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Metehan Uzun ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Ünver tarafından Londra'ya götürüldü.

Uzun ve Ünver ile öğrenciler, gezi kapsamında Greenwich Gözlemevi'ni ziyaret ederek "0" meridyeninde öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Gezi kapsamında ayrıca Cambridge Üniversitesi ile Londra'daki birçok müze ve tarihi eser gezildi.

Reklam
Reklam

-BESYO özel yetenek sınavı değerlendirme toplantısı-

ÇOMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Dardanos Yerleşkesi'ndeki toplantıda, BESYO akademik ve idari personeli ile sınavda gönüllü olarak görev alan öğrenciler katıldı.

Toplantıda sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde bilgi işlem boyutunda önemli katkıları olan öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Tarhan ve ÇOMÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Yücel Şahin'e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Handan Işın Özışık Karaman tarafından teşekkür belgesi verildi.

Muhabir: Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: