ÇOMÜ'den Kısa Kısa

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) düzenlenen Türk-Japon Deniz Forumu'na katılan katılımcılar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Hisar'ı

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) düzenlenen Türk-Japon Deniz Forumu'na katılan katılımcılar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Hisar'ı ziyaret etti.

Foruma katılmak için üniversiteye gelen Japon heyeti, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi akademisyenleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hisar ile görüştü.

Prof. Dr. Hisar, Japonya ile birlikte çalışmaktan ve işbirliklerinden memnuniyet duyduğunu aktardı.

-TÖMER Bilim Sohbetleri'nin 6'ncısı yapıldı-

Reklam
Reklam

ÇOMÜ Türkçe Öğretimi ve Araştırma Merkezi'nin (TÖMER) Türkçe Eğitimi ve Yabancılara Türkçe Eğitimi Anabilim dallarında öğrenim görmekte olan yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği "Bilim Sohbetleri"nin 6'ncısı Eğitim Fakültesi'nde yapıldı.

Seminerde, yapılandırmacı yaklaşımın Türkiye'deki uygulamalarını değerlendiren Doç. Dr. Adnan Karadüz, bunun tam olarak uygulanamadığını söyledi. Doç. Dr. Abdullah Şahin ise Türkçe eğitimi alanında son dönemde yayınlanmış çalışmaların yoğunlaştığı konulardan hareketle çalışma yapılabilecek alanları belirtti.

Doç. Dr. Mehmet Kurudayıoğlu, Türkçe eğitimi bölümlerinin öğrenci sayılarından hareketle öğretim üyesi sayısının yetersizliğini vurguladı.

Programın sonunda söz alan TÖMER Müdürü Doç. Dr. Aziz Kılınç, ÇOMÜ'nün Türkçe eğitimi alanında akademisyen yetiştirilmesine yönelik önemli bir misyonu gerçekleştirdiğine dikkati çekti.

Muhabir: Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: