ÇOMÜ'den Kısa Kısa

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphanesi'ne kitap bağışları sürüyor.

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphanesi'ne kitap bağışları sürüyor.

Kitap sayısını bir yıl içinde yaklaşık yüzde 300 artıran, üye olduğu veritabanları ve elektronik kaynaklarla bilgiye erişimde çağın tüm gerekliliklerini yakalayıp, İstanbul dışında Marmara Bölgesi'nin en büyük kütüphanesi haline gelen ÇOMÜ Kütüphanesi'ne bağışlar devam diyor.

Kütüphaneye son olarak, Balıkesir, Bitlis, Bolu, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Sivas ve Isparta valilikleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Temiz Enerji Vakfı ile TESEV kitap bağışı yaptı.

Reklam
Reklam

-Atık su arıtma tesisinde inceleme-

ÇOMÜ'de görevli öğretim üyesi ve öğretim görevlileri Çanakkale Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi'ni inceledi.

ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Orhun Köksal, Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Yapı Malzemeleri Laboratuvarı sorumluları öğretim görevlileri Ferruh Altınsoy ve Şebnem Karahan, tesis çalışmalarını yerinde inceleyip, yetkililerle bilgi alışverişinde bulundu.

-ÇOMÜ Kütüphane Daire Başkan Vekili Mustafa Sevim emekli oldu-

ÇOMÜ Kütüphane Daire Başkan Vekili Mustafa Sevim, emekli oldu.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner'i makamında ziyaret eden Sevim, ÇOMÜ'de ilk göreve başladığı günden bu yana çok büyük değişim ve gelişimler yaşandığını ifade ederek, özellikle son yıllarda üniversitenin akademik, idari personel ve öğrenci sayısı ile akademik ve fiziki imkanlar açısından önemli bir ivme yakaladığını kaydetti.

Rektör Laçiner ise kütüphanenin bir hayli yol kat ettiğini belirterek, ek binasının ince işçiliğinin bir iki ay içinde biteceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Ek binanın tamamlanmasıyla kütüphanenin 10 bin metrekarelik alana kavuşacağına değinen Laçiner, emeklerinden dolayı Sevim'e teşekkür etti.

Muhabir: Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz