ÇOMÜ'den Kısa Kısa

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ), "Gebelik Ve Bebeklik Döneminde Kanıt Temelli Uygulamalar" çalıştayı düzenlendi.

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ), "Gebelik Ve Bebeklik Döneminde Kanıt Temelli Uygulamalar" çalıştayı düzenlendi.

ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu ile Cevatpaşa Aile Sağlığı Merkezi işbirliğinde düzenlenen çalıştaya konuşmacı olarak, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülbu Tanrıverdi ile Cevatpaşa Aile Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uz. Dr. Engin Korkutan katıldı.

Tanrıverdi, üniversite, devlet ve özel hastaneleri aile sağlığı merkezleriyle buluşturup, gebelik ve bebeklik dönemine yönelik farkındalık oluşturan yaklaşımları kanıtlar üzerinden tartışmayı hedeflediklerini belirterek, "Amacımız uygulamalardaki farklı yaklaşımları tartışmak ve fikir birliğine varmak. Farklı yaklaşımların sağlık hizmet alıcıları arasında güvensizliğe neden olduğunu düşünüyoruz. Çalıştayımızın katılımcılarda farkındalık oluşturduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-ÇOMÜ öğretim elemanının başarısı-

ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü araştırma görevlisi Deniz Kürşad, afiş yarışmasında başarı elde etti.

Kürşad'ın iki afişi, 59 ülkeden 879 afişin yer aldığı "Posterheroes" başlıklı uluslararası yarışmada en iyi afişler arasında yer aldı.

Çalışmalar, kasım ayında İtalya'daki demokrasi bienalinde sergilenecek.

-Bahar konseri-

ÇOMÜ'nün akademik ve idari personeli ile öğrencilerin yer aldığı Türk Halk Müziği korosu ilk konserini verdi.

Okutman Sedat Çılgın tarafından çalıştırılan koroya, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alaattin Canbay da sazıyla ve sesiyle renk kattı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Yüce ve çok sayıda müzik sevenin dinlediği konserin sonunda emeği geçen sanatçılara ve koro üyelerine teşekkür belgesi verildi.

Muhabir: Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz