ÇOMÜ'den Kısa Kısa

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı resim sergisi açıldı.

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı resim sergisi açıldı.

Çimenlik Kalesi Deniz Müzesi Muavenet-i Milliye Sergi Salonu'ndaki serginin açılışına Vali Güngör Azim Tuna, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner ile akademisyenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Öğretim elemanı Ayşe Şimşek, sergide "Tıpta Sanat Dersi" kapsamında hazırlanan eserlerin yer aldığını belirterek, "Çağımızda meslekler zorunlu olarak ayrılmışlarsa da hekim genelde sanattan vazgeçememiştir" dedi.

Reklam
Reklam

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ise Tıp Fakültesi öğrencilerinin ürünleriyle karşı karşıya olduklarını ifade ederek, "Hem doktor olup hem de insan kalabilmek bu mesleğin en büyük meydan okuması. Öğrencilerimiz mezun olduğunda hem insan hem de mesleklerini en iyi icra eden profesyoneller olabilsinler diye yapılan bir uygulamadır bu" diye konuştu.

Sergi, 4 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

-ÇOMÜ öğrencisinin çalışması Avusturya'da sergilendi-

ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği lisans öğrencisi Gülcan Erden'in sanatsal çalışması, Erasmus öğrenci değişim programı çerçevesinde öğrenim görmekte olduğu Avusturya'nın Linz kentinde bulunan "Spectrum" adlı galeride sergilendi.

Linz Sanat ve Tasarım Üniversitesi'nde öğrenim gören 30 öğrenci ve Çek Cumhuriyeti'nden 2 Erasmus öğrencisinin dönem boyunca Linz botanik bahçesinde yürüttükleri "Phänologisches" temalı proje, grafik tasarımı ve fotoğraf bölümünde öğretim üyeliği yapan Franz Linschinger tarafından yönetildi.

Muhabir: Mehmet Bayer

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: