ÇOMÜ'den Kısa Kısa

Çanakkaleli ünlü bestekar Teoman Alpay'ın adı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphanesi'ndeki okuma salonlarından birisine verildi.

Çanakkaleli ünlü bestekar Teoman Alpay'ın adı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kütüphanesi'ndeki okuma salonlarından birisine verildi. ÇOMÜ Senatosu'nun toplantısında, ÇOMÜ Merkez Kütüphanesi’ndeki okuma salonlarından birine ünlü Çanakkaleli söz yazarı ve ses sanatçısı rahmetli Alpay’ın aziz hatırasına hürmeten "Teoman Alpay Salonu" ismi verilmesi yönünde karar alındı. Toplantıda ayrıca, kütüphanedeki diğer okuma salonlarına şu isimler verildi: "Recep Kemahlı Salonu, Vali Cemalettin Tüfekçi Salonu, Fatin Rüştü Zorlu Salonu, Piri Reis Salonu, Ahmed Cahidi Salonu, Yazıcızade Mehmed Efendi Salonu, Gazi Süleyman Şah Salonu ve Mehmet Akif Ersoy Salonu" -Rektör Laçiner'in mesajı ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Türk basınında sansürün kaldırılışının 105. yıl dönümü dolasıyla mesaj yayımladı. Türk basınından sansürün kaldırılması, basın bayramı ya da geleneksel gazeteciler günü olarak anılan 24 Temmuz'un halkın özgür ve tarafsız basına olan özlemiyle önem kazandığını belirten Laçiner, şunları kaydetti: "Gazeteci olmanın ne kadar zor bir görev olduğunu görüyoruz. Unutulmamalı ki, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basınımız, demokrasimizin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Kamuoyunun pek çok konuda bilgilendirilmesini ve aydınlatılmasını sağlayan basınımızın, bu görevi yerine getirebilmesinde basın özgürlüğü büyük önem taşımaktadır. Özellikle bu zor koşullarında halkımızı haberle buluşturmak için gece gündüz çalışan değerli basınımızın her dalında çalışanların bayramını kutluyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz