ÇOMÜ'den Kısa Kısa

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Meslek Yüksekokulu (MYO) binası deprem güvenliği dolayısıyla yıkıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi binası deprem güvenliği dolayısıyla yıkıldı. ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, üniversitenin 2011 yılında yaptığı deprem planlaması çerçevesinde yeterince güvenli bulmayan binaları yenilemeye aldığını söyledi. Eski İlahiyat Fakültesi, Sosyal Bilimler ile Teknik Bilimler meslek yüksekokulları binalarının da aynı çerçevede yıkıldığını, okulların yeni binalara taşındığını aktaran Hisar, "Aynı şekilde Gelibolu'da yeni bir MYO binası inşaatımız sürüyor. Eğitim Fakültesi binalarını da yenileme planları tamamlandı, halen devam eden ilk blokla fakültemiz modern ve daha güvenli bir binaya geçmiş olacak. Aynı yerleşkedeki 2 yeni blok, 2015-2016 akademik yılında tamamlanacak" diye konuştu. Prof. Dr. Hisar, yeterince güvenli görmedikleri binaları yıkmalarına rağmen ÇOMÜ'nün bina stoğunda olağanüstü artış yaşandığını sözlerine ekledi. - Turizm Fakültesinde mezuniyet töreni ÇOMÜ Turizm Fakültesinin 2013-2014 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı. Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, İÇDAŞ Kongre Merkezi'ndeki törende yaptığı konuşmada, turizmin konusunun Türk eğitim ve bilim dünyasında artan değer olduğunu, mezun olan öğrencilerin işsizlik sorunu bulunmadığını söyledi. Çağın sürekli eğitim çağı olduğunu belirten Laçiner, şöyle devam etti: "Burada öğrencilerimize güçlü bir eğitim kadrosuyla, iyi bir eğitim vermeye çalıştık. Bundan sonra iş onlara, kendilerini göstermelerine, emek vermelerine kalıyor. Turizm Fakültesi gerek yüksek puanlarıyla, gerekse de mezuniyet sonrasında mezunlarımızın önemli yerlerde görev almasıyla bizleri gururlandıran, onurlandıran fakültelerimizden biri. Ümit ederim ki mezunlarımız okula girerken gösterdikleri başarıyı, okul sonrasında da gösterecekler ve üniversitemizin yüz akı olmaya devam edecekler." Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere belgeleri dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz