Çomü'ye Teknopark Kuruluyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesinde kurulacak olan teknopark için imzalar atıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesinde kurulacak olan teknopark için imzalar atıldı.

ÇOMÜ Senato Toplantı Odası'ndaki imza töreninde teknoparkla ilgili bilgi veren Doç Dr. Akın Pala, "Çanakkale'de herkesin hayata geçirmeye çalıştığı bir proje var. Teknopark bu açıdan Çanakkale'ye çok şey katacaktır. Teknoparkta üniversite ile işbirliği yapan şirketler, KDV'den ve kurumlar vergisinden de muaf oluyor. Henüz kurulum aşamasında bu işe inanan ve destek veren herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Sedat Laçiner de, "Teknoparklar Ar-Ge zemini üzerine oturdukları için iş yerlerini markalaştıran bir yönü var. İş yerinin adresinin bile 'Teknopark' ile tanımlanmasının prestijli bir yönü var. Umarım Çanakkaleliler teknoparkla daha yakından ilgilenir, daha fazla firma teknoparkta yer alır" şeklinde konuştu.

Toplantı, teknoparkta yer alacak firmaların kendilerini tanıtmaları ve üzerine çalışacakları projeler hakkında bilgiler vermeleriyle sona erdi. İmza törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Teknopark Yönetim Kurulu üyeleri, Çanakkaleli işadamı ve sanayiciler ile ÇOMÜ'lü akademisyenler katıldı.

ÇOMÜ Teknopark Yönetim Kurulunda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi adına Prof. Dr. Sedat Laçiner, Doç. Dr. Akın Pala, Doç. Dr. Mehmet Akbulut, Çanakkale Ticaret Borsası adına Kaya Üzen, Biga Maden Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi adına Mustafa Hayreddin Dereli, Inspark Akıllı İş Çözümleri Limited Şirketi adına Serdal Metin, Ala Süt ve Et Ürünleri Tarım Hayvancılık San. ve Tic. Ltd. Şti. adına Çağdaş Yüksel ve Güre Gıda Turizm Taşımacılık Sanayi ve Ticaret ve Pazarlama Ltd. Şti. adına Sezai Güre yer alıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: