Condoleezza Rice yarın Türkiye’yi konuşacak

WASHİNGTON(ANKA) – ABD Dışişleri Bakanı Rice, Türk-Amerikan Konseyi'nın yıllık konferansının kapsamında yarın Washington'da düzenlenecek öğle yemeğinde konuşacak. Konferansa Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Devlet Bakanları Mehmet Şimşek ve Kürşad Tüzmen de katılıyor.

27. Türk-Amerikan Konseyi Yıllık Konferansı kapsamında yarın Washington'daki The Mandarin Oriental Oteli'nde düzenlenecek öğle yemeğinde ana konuşmacı Condoleezza Rice olacak. Rice'nin yemeğe katılacağı, ABD Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklama ile teyid edildi.

Reklam
Reklam

Türkiye-ABD ilişkileri ve PKK'ya karşı mücadelede yapılan işbirliği gibi konulara ağırlık vermesi beklenen Rice, konuşmasının sonunda yemeğe katılanların sorularını da yanıtlayacak.

Bu arada, 16 Nisan'a kadar devam edecek olan Türk-Amerikan Konseyi Yıllık Konferansı'na da Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Devlet Bakanları Mehmet Şimşek ve Kürşad Tüzmen de katılıyor.

Konferans sırasında söz alacak olan şahsiyetler arasında ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy, Genelkurmay Plan ve Prensipler Başkanı Korgeneral Hilmi Akın Zorlu, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komisyonu Başkanı Ike Skelton, Lockheed Martin Yönetim Kurulu Başkanı Robert Stevens de bulunuyor.

Türkiye-ABD ilişkisinin devam eden "canlılığı"nın ana temasını oluşturacağı konferans sırasında Türkiye-ABD savunma sanayi işbirliği, bölgesel sorunlar, rekor kıran ikili ticaret ve enerji işbirliği gibi konular üzerinde duruluyor.(ANKA)