'Çöp Değil Ekmek Topluyoruz' Kampanyasıyla Ekmek Israfının Önüne Geçilecek

Adana’nın Kozan ilçesinde liselilerin ekmek israfını önlemek amacıyla başlattığı ‘Çöp değil ekmek topluyoruz’ kampanyasıyla bayat...

Adana’nın Kozan ilçesinde liselilerin ekmek israfını önlemek amacıyla başlattığı ‘Çöp değil ekmek topluyoruz’ kampanyasıyla bayat ekmekler hayvan barınaklarına ulaştırılıyor.

Kozan Fen Lisesi Okul öğretmenlerinden Salih Ağca’nın danışmanlığında öğrenciler Işılay Koç ve Ayşegül Tuğçe Bayram, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ı ziyaret ederek projelerine destek istedi.

Proje hakkında bilgi veren öğrencilerden Işılay Koç; “İlçemizde ekmek israfının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Maalesef bütün çalışmalara rağmen ekmek israfının önüne geçilemiyor. Bizde bulunduğumuz bölgede bayat ekmek toplama kampanyası düzenleyerek, ihtiyaç kadar ekmek alınmasına ve israfın önlenmesine dikkat çekeceğiz. Ülkemizin farklı yerlerinde gerçekleşen bu uygulamayı ilçemizde de hayata geçirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Toplanan bayat ekmekleri hayvan barınaklarına ve hayvan sahiplerine ulaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Koç; “Kampanyamıza halkımızın da destek vermesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu. Öğrencilerden Ayşegül Tuğçe Bayram ise “Dinimizce israf haramdır. Bizde bu kapsamda bayat ekmeklerimizi topluyoruz. Ekmeğimizi israf etmeyelim. Kozanlılardan bu konuda bizle yardımcı olmasını bekliyoruz.” diye kaydetti.

Belediye Başkanı Özgan da şunları söyledi: “ Gençlerimizi bu güzel ve anlamlı projelerinden dolayı kutluyorum. Öğrencilerimizin projelerine bizlerde elimizden geldiğince destek vereceğiz. Bu şekilde artan ekmeklerimizi değerlendirme noktasında güzel bir kampanya. Ekmeğimiz dinimizce de kutsaldır. El birliği ile bu projelerimizin hayata geçmesi lazım. Öğrencilerimizin çalışmalarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: