Çöp evde yaşam savaşı

Adana'da zihinsel engelli 40 yaşındaki Uğur Burnaz, annesi 65 yaşındaki Aysel Burnaz ile birlikte yaşadığı tek katlı evi, sokaklardan topladığı atıklarla doldurdu.

ADANA, (DHA) - Çöpleri oğlunun topladığını söyleyen anne Aysel Burnaz, "Gücüm kalmadı, artık oğluma bakamıyorum, devlet bize sahip çıksın, bakımevine yerleştirsin"dedi.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Denizli Mahallesi'nde 50 yıl önce gelin geldiği tek katlı evde yaşayan Aysel Burnaz'ın 3 çocuğu doğumdan hemen sonra öldü. Hayatta kalan en küçüğü Uğur Burnaz ise yakalandığı menenjit hastalığı nedeniyle zihinsel engelli olarak yaşamını sürdürdü. İşçi olan eşi 10 yıl önce ölen Aysel Burgaz, oğlu ile birlikte hayata tutunmaya çalıştı. Yaşlanıp, oğluna bakacak durumu kalmayan Aysel Burgaz, evini temizleyip bakım yapamaz hale geldi. Uzun yıllar annesinin gözetiminde yaşayan Uğur Burnaz, zamanla çevreden topladığı eski eşyaları eve getirmeye başladı. Anne ile oğlunun oturduğu tek katlı bahçeli ev kısa sürede çöp ev haline geldi. Çevreye yayılan kötü kokular, atık maddeler nedeniyle artan haşereler, Aysel Burnaz'ın komşularına da zarar vermeye başladı. Hastalık saçan evde, çürümüş domates, küflenmiş peynir ve kurtlanmış zeytin yiyerek hayata tutunmak zorunda kalan anne Aysel Burnaz, komşularının da ısrarları üzerine devletin kendilerine el uzatmasını istedi.

Reklam
Reklam

Eşinden aldığı emekli maaşı, oğlu Uğur için 3 ayda bir ödenen engelli bakım ücreti olduğunu belirten Aysel Burnaz, "Evimi de temizleyip kiraya veririm, böylece oğlumla benim masraflarım çıkar. Devlet bizi bakım evine yerleştirsin. Artık oğluma bakacak gücüm kalmadı. Bizi bakım yurduna yerleştirsin" diyerek yardım istedi.