Çöp Eve Belediye Müdahalesi

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri çöp biriktiren bir eve müdahale ederek, odalarda...

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri çöp biriktiren bir eve müdahale ederek, odalarda biriken çöpleri temizledi.

Şehitlik Mahallesi’nde bir apartmanda aylardır çöplerini evinde biriktiren ve tek başına yaşayan yaşlı bir vatandaşın evine belediye zabıta ekipleri tarafından müdahale edildi. Ekipler odalarda biriken çöpleri ve evdeki eşyaları dışarı çıkardı. Ekiplerin çöpleri atacağı, diğer malzemeleri ise deterjanlı su ile yıkadıktan sonra ev sahibine teslim edecekleri belirtildi.

Reklam
Reklam

Yenişehir Belediye Başkanvekili M. Zeki Doğrul, zabıta müdürlüğü çalışanlarının araştırması sonucu söz konusu evin tespit edildiğini söyledi. Doğrul, komşuların evden gelen pis kokulardan rahatsız olduğunu ve bundan dolayı müdahale etme kararı aldıklarını belirterek, "Zabıta müdürlüğümüz her mahallede sürekli denetimler yapmaktadır. Şehitlik Mahallesi’nden yapılan rutin denetimler sırasında bu evden çevreye sürekli bir koku yayıldığı tespiti yapılmıştır. Yaptığımız incelemede bu evin çöplerini atmayarak biriktirdiğini tespit ettik ve derhal müdahale ettik. Çünkü komşular bu kokudan çok rahatsız oluyor. Çöp biriktirmek bir hastalıktır. Buna benzer bir olayla bugüne kadar bizim ilçemizde rastlamadık. Bu evi ve eşyalarını temizleyip dezenfekte ettikten sonra sahibine geri vereceğiz" dedi.

Doğrul, evde bir traktör dolusu çöp birikintisinin çıktığını, bunun yanında onlarca civcivin de evde beslendiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz