Çöp eve operasyon

çöp evden 1 kamyon çöp çıktı...

Çevreye yayılan pis kokudan rahatsız olan apartman sakinlerinin ve mahalle muhtarlığının şikayetini değerlendiren Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Tozkoparan mahallesi 206. cadde üzerinde bulunan 6 katlı apartmandaki Fatma E. adlı vatandaşa ait evde çoğunluğu bozulmuş gıda yiyeceklerinden oluşan çöp yığını buldu.

Akli dengesi yerinde olmayan ve bir süre önce Mersin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Fatma E. adlı vatandaşın evini çöp ev haline getirdiğini gören belediye ekipleri yaşlı annesinin de desteğiyle çöpleri boşaltmak için çalışma başlattı.

Reklam
Reklam

Toroslar Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmanın ardından, çöp ev tamamen temizlenerek, ilaçlı su ile yıkandı ve dezenfekte edildi. Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de hazır bulunduğu çöp boşaltma işlemi sırasında mahalle sakinleri ise evlerinin balkonlarından çalışmayı şaşkınlıkla izledi.

Çöplerin yanı sıra bozulmuş, çürümüş peynir gibi gıda maddelerinin bulunduğu evden 4 aydır pis kokuların yayıldığını belirten apartman sakinleri; “Dört aydır bu pislik ile yaşıyoruz. İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı. Bu ev 3 ay sonra yine aynı duruma dönecek. Her defasında bu pislik içerisinde yaşamak istemiyoruz. Müracaatımızı değerlendirerek çöp evi temizleyen Toroslar Belediyesi yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine çöp evde arama yaptıklarını ve halkın sağlığını tehdit eden bu durum karşısında gerekli çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

“Halkın sağlığı bizim için ön plandadır” diyen Başkan Tuna, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin 24 saat görev başında olduğunu ve bu gibi durumlarla karşılan vatandaşların şikayetlerini ALO 153 Zabıta Şikayet hattını ya da 322 72 00/1270 nolu telefonu arayarak bildirebileceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz