Copa del Rey'de Barça-Sevilla kapışması!

İspanya'nın ünlü Copa del Rey'inin (Kral Kupası) 5. tur kuraları çekildi. Kupanın favorilerinden Barcelona, Fenerbahçe'nin Devler Ligi'ndeki rakibi Sevilla'yla eşleşirken, Real Madrid'in rakibiyse Mallorca oldu.

Copa del Rey'in dördüncü turu, bu hafta için oynanan karşılaşmaların ardından sona erirken, çeyrek finale kalan 16 ekibin tamamı, İspanya 1. Ligi'nden oldu. Bu 16 takımın katıldığı 5. Tur ve Çeyrek Final kuraları bugün çekildi.

Kuralardaki en çetin eşleşme, La Liga ikincisi Barcelona'yla, Fenerbahçe'nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Turu'ndaki rakibi Sevilla arasında gerçekleşti. Hatırlanacağı gibi Sevilla, geçtiğimiz sezon bu kupayı müzesine götüren ekip olmuştu.

Reklam
Reklam

La Liga'nın son şampiyonu ve halihazırdaki lideri Real Madrid'se, görece rahat bir kura çekerek Real Mallorca'yla eşleşti.

Copa del Rey'de geçtiğimiz sezon finale kadar çıkan, ancak bu son maçta Sevilla'ya 1-0'lık skorla boyun eğerek kupa ikincisi olan Getafe ise, 5. turda Levante'yi elemek zorunda.

İşte kuralar:

5. tur
İlk maçlar 9 Ocak, ikinci maçlarsa 16 Ocak'ta oynanacak. İsmi ilk sırada yazılan takımlar ilk maçı evlerinde oynayacaklar.

1 - Recreativo - Villarreal
2 - Sevilla - Barcelona
3 - Zaragoza - Racing Santander
4 - Real Mallorca - Real Madrid
5 - Athletic Bilbao - Espanyol
6 - Real Betis - Valencia
7 - Atletico Madrid - Valladolid
8 - Getafe - Levante

Çeyrek Final
İlk maçlar 23 Ocak, ikinci maçlar 30 Ocak'ta oynanacak. İsmi ilk sırada yeralan takımlar ilk maçı evlerinde oynayacaklar.

(Recreativo-Villareal) galibi - (Sevilla-Barcelona) galibi
(R.Betis-Valencia) galibi - (A.Madrid-Valladolid) galibi
(Getafe-Levante) galibi - (R.Mallorca-R.Madrid) galibi
(Zaragoza-R.Santander) galibi - (A.Bilbao-Espanyol) galibi

Reklam
Reklam

Kaynak: Goal.com