Çöpe Atılan Şişeleri Cam Takıya Dönüştürüyor

Çöpe atılan alkol ve gazlı içecek şişelerini turistler için takıya dönüştürüyor. Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan...

Çöpe atılan alkol ve gazlı içecek şişelerini turistler için takıya dönüştürüyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan ve 20 yıldır geçimini cam ustalığından kazanan Ercan Zeytinci, alkol ve gazlı içecek şişelerini temizledikten sonra hediyelik eşyaya dönüştürüyor. Ercan Zeytinci, ateşte şekil verdiği cam parçalarını yerli ve yabancı turistler için camdan takı, bileklik, künye ve küpeye dönüştürüyor.

Camdan yaptığı takı aksesuarları ve hediyelik eşyaların yüzde 90'ını Avrupalı turistlerin satın aldığını belirten Zeytin, takıların ebat ve işçiliğine göre 5 ile 20 Euro arasında değiştiğini söyledi. Alman, İngiliz, Belçika ve Norveçli turistlerin cam takılara karşı ilgilerinin yüksek olduğunu belirten Zeytin, aktif sezonda aylık gelirinin bin liranın üzerine çıktığını kaydetti. Zeytinci, "Manavgat Şelalesi'nde bulunan cam atölyemde hem atıl vaziyetteki cam şişelerini ekonomiye kazandırıyorum hem de unutulmaya yüz tutmuş cama sanatımızı turistlere tanıtıyorum. Cam şişelerin çöp olmadığını herkesin bilmesi lazım. Cam şişeler çöpe değil geri dönüşüm kutularına atalım. " diye konuştu.

Reklam
Reklam

Zeytinci, cama sanatını yaşatmak ve şelaleye gelen turistlere tanıtmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel tanıtım kartı çıkarttırdığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: