Çöpler Altın Olacak, Engeller Ortadan Kalkacak

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Çöpünüz Altın Olacak kampanyası ile maddi durumu yetersiz, ihtiyaç sahibi...

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Çöpünüz Altın Olacak kampanyası ile maddi durumu yetersiz, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlar içersinden her ay en az bir kişiye akülü araç vereceklerini söyledi.

Çöpünüz Altın Olacak kampanyasının sosyal ağırlıklı bir yönünün daha olacağını ifade eden Başkan Demirtaş, Çöpünüz Altın Olsun kampanyasının "Çöpünüz Altın Olacak, Engeller Ortadan Kalkacak" şeklinde sosyal bir projeyle gündeme geleceğini kaydetti.

Çöpünüz Altın Olacak projesinin meyvelerini verdiğini, bu süre zarfında 15 bin ton atığın vatandaşların desteği ile geri dönüşüme kazandırıldığını kaydeden Başkan Necattin Demirtaş, "İlçemiz sınırları içersinde günde yaklaşık 300 ton çöp çıkmaktadır. Bu toplanan çöpün yüzde 30’u geri dönüşebilir atıklardan oluşmaktadır. Belediye olarak Çöpünüz Altın Olacak kampanyası çerçevesinde bugüne kadar 15 bin ton atığı ekonomiye kazandırdık. 3 bin adet futbol sahası büyüklüğünde arazinin kapladığı ağacı, vatandaşlarımızın kampanyaya olan desteği ile kurtardık” dedi.

Reklam
Reklam

Çöpünüz Altın Olacak kampanyası ile bugüne kadar 660 adet çeyrek altın verdiklerini ifade eden Demirtaş, geri dönüşüm konusunda vatandaşlara geri dönüşüm bilincini kazandırmak için 24 ayda 105 bin TL değerinde 660 adet çeyrek altını her ay yapılan kura ile canlı yayında verdiklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: