Çöplerini kendi bahçelerine gömüyorlar

RİZE (İHA) - Rize merkeze bağlı Gündoğdu Beldesi'nde herkes kendi çöpünü kendi bahçesine gömüyor.

Çöp sorunu Doğu Karadeniz Bölgesi'nde gerek il gerek ilçe gerekse belde belediyelerinin en büyük sorunu olmaya devam ediyor. Ancak Gündoğdu Belde Belediye Başkanı Kerim Kasap, çöp sorununa bulduğu ilginç çözüm yoluyla dikkat çekiyor. Belediye Başkanı Kasap, beldesine bağlı 10 mahalle ve 22 köydeki çöpleri toplayacak maddi ve personel imkanı bulunmadığı için son bir haftadır vatandaşlardan çöplerini kendi bahçelerine gömmelerini istedi. Bu ilginç uygulamadan memnun kalan vatandaşlar son bir haftadır çöplerini kendi bahçelerine gömüyor.

Reklam
Reklam

İlginç uygulamayla ilgili açıklama yapan Belde Belediye Başkanı Kerim Kasap, "Biz 10 bin kişilik nüfusu olan bir belde olmamıza rağmen küçük bir belediyeyiz. Bize bağlı 10 mahalle ve 22 köyümüz var. Mevcut imkanlarımız ile bu yerleşim birimlerimizden her gün çöp almamıza imkan yok. Önceden çöplerimizi Rize Belediyesi alıyordu. Artık Rize Belediyesi bu konuda bize yardımcı olmuyor. Bende çaresiz vatandaşlarımdan çöplerini kendi bahçelerine gömmelerini istiyorum. Sağolsun vatandaşlarımızda bize destek veriyor. Bizde her gün çöp toplamaktansa haftanın bir günü sadece doğada kaybolmayan metal, plastik ve cam gibi çöpleri topluyoruz" dedi.

Cami hoparlörlerinden konuyla ilgili sürekli vatandaşlara bilgi verilirken, vatandaşlar ise uygulamadan memnun olduklarını söylediler. Belde sakinleri "Belediyemizin imkanları belli. Çöplerimiz toplanmadığı için çevrede pislik oluyordu. Şimdi doğaya zararlı çöpleri ayırıp kalanlarını ya yakıyor yada gömüyoruz" şeklinde konuştular.